Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.04.2011.
12:18
Vestionline A

Đilas: Sada nije vreme za izbore

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da izbori treba da budu raspisani odmah pošto bude poznato da li će Srbija dobiti kandidaturu za ulazak u EU ili ne.

Dragan Đilas: Izbori posle kandidature
 

"Predsednik Boris Tadić je četiri puta u poslednja dva meseca razgovarao sa Nikolićem i rekao mu da Demokratska stranka prihvata da izbore raspiše odmah pošto bude poznato da li će Srbija dobiti status kanidata ili ne, ali da ne prihvata da bilo šta ugrozi put Srbije ka EU", rekao je Đilas.

"Izbori ugrožavaju taj put", smatra on.

Prema njegovim rečima, Tadić je Nikoliću precizno izneo stavove o raspisivanju izbora, odnosno da oni ne mogu biti raspisani pre nego što bude odlučeno da li će Srbija dobiti kandidaturu ili ne.

"Poenta cele priče je da želimo da preduzmemo sve da Srbija dobije kandidaturu, u tome se slažemo. Ono u čemu se ne slažemo jeste da li do 15. decembra, kada bi moglo da bude odlučivano o zahtevu Srbije, zakazujemo izbore ili ne, naš stav je da ne treba", objasnio je Đilas.

DS, prema njegovim rečima, nema mehanizam koji može da utiče na čoveka da odustane od štrajka glađu i žeđu.

On je dodao da mu je žao zbog poteza Nikolića, budući da štrajk glađu i žeđu može da dovede do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja i ugrožavanja života, ali da je to njegov lični problem i problem njegove porodice, kao i ljudi koji ga podržavaju, a koji su bili dužni da ga odgovore od tog vida političke borbe.

"Dužnost svakog njegovog prijatelja bila je da ga od toga odgovori, ne mozete da sedite pored njega i da ga podržavate da žrtvuje svoj život. Sumnjam u ljude koji su u okolini Nikolića i verujem da oni taj potez koriste u političke svrhe, svi oko njega", rekao je Đilas.

On je napomenuo da Nikoliću treba dati svu medicinsku pomoć, navodeći da privatna ustanova u koju je prebačen nije u mogucnosti da to obezbedi.

"Nađite mi ijednog čoveka koji je teško bolestan, a koji će između privatne klinike, koja je u blokadi, u kojoj zaposleni odlaze i ne primaju platu, i VMA ili druge klinike, izabrati ovo prvo", rekao je Đilas, dodajući da je jedan od lekara koji leči Nikolića doktor socijalne medicine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 12:44
Nije vreme za izbore,i nije, nego da se narod pokrene sa motkama i to ne obicnim pa da vas pometu za sva vremena sa vlasti.i sve one razne NVO na celu sa Kandickom. Prolecno ciscenje Srbije konacno mora poceti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online