Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 13.04.2011.
15:19
Vestionline A

"Izbori sada nisu tema, još manje ako su iznuđeni"

Šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da razgovori o raspisivanju vanrednih izbora za vladajuću koaliciju sada nisu tema, dok je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio da ta stranka nijedan datum za izbore u 2012. ne bi prihvatila.

Nada Kolundžija

Ponuda ostaje na stolu

 

Vučić je u intervjuu današnjima "Novostima" kazao da će ponuda SNS za izbore 18. decembra ostati na stolu.

 

To je "zakucana" pozicija SNS uoči mitinga u subotu, rekao je Vučić, demantujući da je taj datum naprednjacima predložio komesar EU za proširenje Štefan File.

 

"To je notorna laž. File nikada tokom naših razgovora nije ni pominjao ni sugerisao termin izbora. Taj datum smo izabrali, jer se u oktobru očekuje pozitivno mišljenje EU o kandidaturi Srbije. Logično bi bilo da pregovore o pristupanju Brisel započne sa novom vladom, a ne da ih prekida zbog izbora", rekao je Vučić.

Najvažniji cilj Srbije u ovom trenutku je dobijanje kandidature za članstvo u EU, sve političke stranke na tome treba da rade i zato razgovori o raspisivanju izbora nisu produktivni i korisni ni za vlast, ni za opoziciju, ni za građane, izjavila je Kolundžija za današnje "Novosti". Kolundžija je kazala da je "dobrodošao svako ko želi da pomogne da dobijemo status kandidata za članstvo u EU".

"Izbori sada nisu tema, a pogotovo kada neko, kao SNS, želi da ih nametne kroz ucene i ultimatume. O svim drugim temama spremni smo da razgovaramo. Mislim da su i naprednjaci sami svesni da su u priču sa prevremenim izborima ušli brzopleto, da to nije u interesu Srbije i sada na svaki način traže izlaz iz te političke pat pozicije u koju su sami sebe doveli", rekla je Kolundžija.

Ona je kazala da vladajuća koalicija ne beži od toga da, kada Srbija ostvari evropski cilj i dobije status kandidata, ide na izbore.

"Posle odgovora EU, treba dobro proceniti koji je tajming najbolji. Ali, ponavljam, apsolutno je neprihvatljivo da sa bilo kim razgovaramo na nivou ultimatuma", istakla je Kolundžija.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.04.2011. 16:05
More, mislite vi gospođo šta će biti kada vi ne popravite do oktobra ono što vam zamere u junu. Gospodin Dežer je jasno rekao da pre priče o dobijanju kandidature oni žele da se UVERE da sprovodite zakone koje ćete usvojiti . Šta ćete uraditi od juna do oktobra da ih uverite da hoćete da poštujete stav o privatnoj imovini i povraćaju opljačkane imovine. Ej bre, za 10 godina niste ni krenuli, a sada ćete da ih uverite u poštenje. Gotovi ste, baciće vas u oktobru da vas narod rastrgne, više im ne trebate, sitni šibicari.
Četvrtak 14.04.2011. 10:12
Gospodjo Kulundzija, znamo mi dobro da vam se ne ostavlja vlasti, zlatna koka koju vec godinama cerupate na stetu naroda. Aca takodje lupeta, jer njemu je samo da se te koke docepa da bi i on malo cerupao. Ostavite narodu da odluci koga ce izabrati. Vasu "Evropsku Srbiju" okacite macku o rep. Ta institucija se raspada i samo neko toliko plitkouman kao nas Predsednik moze insistirati da se ukrca na brod koji tone. Dajte narodu posao, sredite zdravstvo i skolstvo, pohapsite lopove tipa Miskovic, Kostic, Beko, pa onda dajte sve ostale izjave. Mozda ce narod promeniti misljenje o vama. A do tada^- pokrijte se po usima- upropastili ste Srbiju! A Gospodin Aca Vucis ce je zajedno sa Tomom sahranit,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online