Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 12.04.2011.
09:22
Vestionline A

Novosadski policajci uče mađarski!

Dvedeset novosadskih policajaca krenuće na kurs mađarskog jezika, kako bi olakšali komunikaciju sa građanima mađarske nacionalnosti, najavio je vršilac dužnosti načelnika te Policijske uprave Stevan Krstić.

''Cilj ovog projekta je i da se dodatno učvrsti poverenje građana u policiju'', rekao je Krstić.

On je apelovao na građane koji su pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica da se prijavljuju za rad u Policijskoj upravi Novi Sad, jer, kako je objasnio, u toj upravi nema dovoljno pripadnika manjina.

Policajci postaju poliglote
 

"A nama je u interesu da ih privučemo u što većem broju. Apelujemo na pripadnike svih nacionalnih zajednica da se uključe u rad policije, bilo kroz naš Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ili preko konkursa ministarstva", rekao je Krstić.

Kurs učenja mađarskog jezika biće organizovan u saradnji sa Centrom za osnovnu policijsku obuku, dok će neposrednu nastavu realizovati Otvoreni univerzitet iz Subotice.

Među onima koji su se prijavili za učenje mađarskog jezika ima kriminalističkih inspektora, saobraćajaca i administrativnih radnika, naveo je Krstić.

Ocenio je da će od učenja mađarskog jezika koristi imati i građani i policija. Prema njegovim rečima, policajci će u budućnosti učiti i ostale manjinske jezike koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini, u zavisnosti od toga na kojem području rade, odnosno koja manjinska nacionalna zajednica u toj geografskoj oblasti dominira.

Krstić je podsetio da su pripadnici romske nacionalne zajednice krajem marta prisustvovali prezentaciji programa Policijske akademije MUP-a i dodao da tridesetak Roma pohađa jednogodišnji kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Utorak 12.04.2011. 09:36
Збогом памети! "Како би олакшали комуникацију са грађанима мађарске националности..." Како би било да грађани Србије, било које националности, науче српски? По овој "логици" мађарски и језике свих осталих националности у Србији би сада требали да уче и ватрогасци, лекари, бакалини, шалтерски службеници, возачи аутобуса...ради лакше комуникације, јел`те!
Utorak 12.04.2011. 10:36
Ускоро на путевима Србије... Гоод дау сир. Мирдита. Лиценце анд регистратион, плеасе. Прего? Полице, уоур доцументс! Ицх ферстехен ницхт. Ихо де пута, дон`т уоу ундерстанд Сербиан лангуаге? Но, уоу сонофабитцх! Ма иди у пич.у материну! Иди и ти, будало! Шта рече! Ма ништа, извини! Ево десет евра. Е, срећан пут! Хвала и пријатно.
Utorak 12.04.2011. 09:58
И после кажу овде на овом сајту се окупљају националисти ... Кад мађари буду разрушили онај усрани споменик у Ади, кад мађари буду рекли НЕ, НЕЋЕМО ДА У СВОЈОЈ ЗЕМЉИ ПРИЧАМО ТУЂИМ ЈЕЗИКОМ онда ће и Рецко и компанија да буду непотребни овој земљи !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online