Utorak 12.04.2011.
09:22
Vestionline

Novosadski policajci uče mađarski!

''Cilj ovog projekta je i da se dodatno učvrsti poverenje građana u policiju'', rekao je Krstić.

On je apelovao na građane koji su pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica da se prijavljuju za rad u Policijskoj upravi Novi Sad, jer, kako je objasnio, u toj upravi nema dovoljno pripadnika manjina.

Policajci postaju poliglote
 

"A nama je u interesu da ih privučemo u što većem broju. Apelujemo na pripadnike svih nacionalnih zajednica da se uključe u rad policije, bilo kroz naš Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ili preko konkursa ministarstva", rekao je Krstić.

Kurs učenja mađarskog jezika biće organizovan u saradnji sa Centrom za osnovnu policijsku obuku, dok će neposrednu nastavu realizovati Otvoreni univerzitet iz Subotice.

Među onima koji su se prijavili za učenje mađarskog jezika ima kriminalističkih inspektora, saobraćajaca i administrativnih radnika, naveo je Krstić.

Ocenio je da će od učenja mađarskog jezika koristi imati i građani i policija. Prema njegovim rečima, policajci će u budućnosti učiti i ostale manjinske jezike koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini, u zavisnosti od toga na kojem području rade, odnosno koja manjinska nacionalna zajednica u toj geografskoj oblasti dominira.

Krstić je podsetio da su pripadnici romske nacionalne zajednice krajem marta prisustvovali prezentaciji programa Policijske akademije MUP-a i dodao da tridesetak Roma pohađa jednogodišnji kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

2024 © - Vesti online