Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Ponedeljak 11.04.2011.
15:19
Vestionline A

Kuvajt: ''Tadić je pravi čovek''

Predsednik Privredne i industrijske komore Kuvajta Ali Mohamed Thanian Al-Ganim izrazio je danas, na Biznis forumu Srbija-Kuvajt, optimizam u pogledu jačanja ekonomskih veza dve zemlje, koji, kako je rekao, temelji na činjenici da Srbiju pravim putem vodi pravi čovek, Boris Tadić. Tadić je učešćem na forumu završio trodnevnu posetu Kuvajtu.

“I pre nego što ste vi stigli u Kuvajt, do nas su došle vesti o vašem ugledu kakve dolikuju osobi vaših sposobnosti", rekao je Al-Ganim, obraćajući se, laskavim rečima, mimo uobičajenog protokolarnog pozdrava, predsedniku Srbije.

Pravi vođa, prema mišljenju predsednika kuvajtske industrijske komore: Boris Tadić

"Ta vest ukorenjuje uverenje da ste čovek od sposobnosti. Ugledan državni čovek, za kakvim je prijateljska Srbija imala hitnu i neodložnu potrebu da je izvede na pravi put, sa jasnom mapom puta, u cilju suprotstavljanja izuzetno komplikovanim političkim i ekonomskim izazovima'',  dodao je on.

Al-Ganim je istakao da je Tadić uspeo da proceni, pored svih nedaća, koji je pravi put za Srbiju.

''Takav vođa, koji zna da proceni i vidi kakve su posledice na njegovu zemlju ostavili ratovi. Vi ste uspeli da odigrate ulogu koju je trebalo, ispravnim razmišljanjem i shvatanjem kretanja istorije, prihvatanjem principa prava i pravde.

To budi naš optimizam i želju da sa Srbijom ostvarimo ravnopravno, razvojno, strateško partnerstvo”, rekao je prvi čovek Privredne i industrijske komore Kuvajta.

Tadić završio posetu Kuvajtu

Tadić je učešćem na poslovnom forumu završio je danas trodnevnu posetu
Kuvajtu, tokom koje se sastao sa emirom Sabahom al Ahmedom al Džabarom
al Sabahom.

Agencija KUNA navodi da je ministra odbrane Dragana Šutanovca, koji je u
delegaciji Srbije, primio zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Kuvajta Ahmed al Humud al Sabah. Sastanak je protekao u prijatejskoj atmosferi, a u razgovoru su razmenjena mišljenja o brojnim temama od zajedničkog interesa.
 

Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba kuvajtske vojske Ahmad al Kaled al Sabah, navodi KUNA. Tokom trodnevne posete srpske delegacije Kuvajtu potpisana su četiri međudržavna sporazuma: Memorandum o razumevanju u oblasti odbrane, trgovinski sporazum, sporazum o vazdušnom saobraćaju i sporazum o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše.

Ponedeljak 11.04.2011. 15:26
Остави га себи, кад је добар, не враћај га нама.
Ponedeljak 11.04.2011. 15:31
“I pre nego što ste vi stigli u Kuvajt, do nas su došle vesti o vašem ugledu kakve dolikuju osobi vaših sposobnosti", rekao je Al-Ganim, obraćajući se...откопчаног рајсфершлуса тадићу на коленима.
Ponedeljak 11.04.2011. 16:01
Sreća da postoji Internet pa ljudi mogu da znaju i drugu stranu iz bajke "1001 noć". U pitanju je vest koju je ista KUNA objavila o izjavi Tadića. Dakle naslov vesti je - Njegova Visost je najiskusnija osoba koju sam do sada sreo rekao predsednik Srbije -. A meljava počinje rečima " Njegova Visost Amir Šeik Salah, Al-Ahmed, Al-Jaber Al Sabah mi je jako pomogao u svojim savetima o problemima u mojoj zemlji. On je najiskusniji čovek kojeg sam do sada upoznao itd. Stvarno je čudno da naše novine pišu šta je rekao domaćin, a ne pišu šta je rekao naš predsednik. Sve u svemu - Ja tebi serdare, ti meni vojvodo i konačno zbogom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online