Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 09.04.2011.
22:19
Vestionline A

"Nijedna vlada ne može bez SPS-a"

Politička realnost je da nijedna nova vlada, ko god da je formira posle narednih izbora, ne može bez koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, izjavio je večeras u Vrnjačkoj Banji predsednik SPS-a i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić : SPS za partnera, posle prošlih izbora, izabrala DS
 

"Ko može da napravi koaliciju, Toma Nikolić sa Borisom Tadićem? Čemu onda miting (opozicije) 16. aprila? Analizirajte i videćete da naredna vlada ne može da se formira bez nas", rekao je Ivica Dačić.

Na pitanje da li je za SPS prihvatljiva postizborna koalicija sa bilo kojom od opcija, Dačić je odgovorio da je ova stranka, posle prošlih izbora, za partnera izabrala Demokratsku stranku.

"Mi smo u koaliciji s Demokratskom strankom i bilo bi nekorektno da namigujemo nekom drugom. Ali to ne zavisi samo od nas, već od želje naroda, od toga kome će dati najviše glasova", rekao je Dačić.

On je ponovio da smatra da bi najbolje vreme za izbore bilo posle proglašenja kandidature Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

"Što se mene tiče, izbori mogu da budu i sutra. Ali, svi koji kažu da se zalažu za Srbiju u Evropskoj uniji, moraju da razmisle koji je trenutak za Srbiju najpogodniji", rekao je Dačić.

On je u svojstvu ministra unutrašnjih poslova večeras u Vrnjačkoj Banji zatvorio međunarodni seminar "Zdravstvena zaštita radnika policije i profesionalna oboljenja policajaca", čiji je organizator Nezavisni sindikat policije.
 

Decentralizacija moguća samo ako svi gradovi imaju korist

 

Ideja decentralizacije Srbije je prihvatljiva ako ne ugrožava jedinstvo države i ako je korisna za sve gradove i opštine, izjavio je večeras u Vrnjačkoj Banji potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. On je izarazio sumnju da bi koncept koji promovišu Ujedinjeni regioni Srbije doneo podjednako dobrog i velikim i malim sredinama.


"Ako svaki grad i opština budu tražili određeni procenat izvornih prihoda, pitam se koja je korist od toga za moju Žitorađu ili Trgovište. Da im ostane i 100 odsto od onoga što se ubere na njihovoj teritoriji, oni opet nemaju od čega da žive", rekao

je Dačić koji je i lider SPS-a.


On je dodao da decentralizacija nije prava ako će njome najviše dobiti samo Vojvodina, Niš, Kragujevac i Beograd. On je rekao da je o tome razgovarao i s predsednikom URS-a Mlađanom Dinkićem.


Dačić je naglasio da je solidarnost osnovni princip funkcionisanja Evropske unije i to ilustraovao i najnovijom primerom Portugalije koja očekuje pomoć drugih članica da bi izašla iz ekonomske krize.


Ministar Dačić je kazao da ne vidi ništa sporno oko vraćanja imovine u vlasništvo lokalnih samouprava i da o tome treba razgovarati kako bi se našlo najbolje rešenje.


Dačić je večeras u Vrnjačkoj Banji zatvorio seminar "Zdravstvena zaštita radnika policije i profesinalna oboljenja policajaca", koji je organizovao Nezavisni sindikat policije. Učestvovali su predstavnici policijskih sindikata iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Albanije, kao i generalni sekretar Veća evropskih policijskih sindikata Žerar Greneron.

POVEZANE VESTI

Subota 09.04.2011. 22:35
Власт је могућа без било које партије која није прешла 50% на изборима. То је математика и једино је тако теоријски могуће.Овај комунистички јуноша, а сад превејана комуњара, просипа само демагогију. Ово што он просипа, шапнуо му иделошки брат, са којим се налази у коалицији.
Subota 09.04.2011. 22:53
Zbog ovakvih imaju Cesi izborni zakon da predizborne koalicije imaju cenzus 10% za ulazak u skupstinu i odmah se rese sitnih ucenjivaca. Inace prosle mandate su dobili na glasovima za Slobu i glasovima onih koji se nisu nadali da ce se formirati dinastija Krkobabic stariji i mladji, a vi ostali penzioneri lezite i crknite. Onaj Palma je krenuo sa Arkanom "sve za srpstvo, srpstvo ni za sta" a zavrsio sa "patriotizam se ne sipa u traktor" i Kolubarom. Jao kada dodju izbori ala ce biti zutih gaca. I da se zna - glas za Tadica je glas za Dacica, Krkobabica i Palmu. Ima da plate sva cetvorica na ovim izborima za tesku prevaru naroda prosli put.
Subota 09.04.2011. 22:40
И он живи на Дедињу ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online