Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 07.04.2011.
00:19
Danas A

Koštunica: Sarađivaću sa Tomom

"Demokratska stranka Srbije (DSS) neće učestvovati na mitingu koji Srpska napredna stranka (SNS) organizuje 16. aprila, ali ne isključujem mogućnost da se odnosi između te dve stranke unaprede do tog nivoa da u budućnosti organizujemo i zajedničke akcije", rekao je za "Danas" predsednik DSS Vojislav Koštunica.

Hoće zajedničke akcije sa naprednjacima: Vojislav Koštunica
 

Prema njegovim rečima, dolazak na miting 16. aprila ne bi imao smisla, što je ranije već i najavio šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić, jer je SNS već postavila svoje uslove vlastima, koji donekle se razlikuju od uslova na kojima bi insistirala DSS.


"Ali i bez našeg učešća na tom mitingu, postignut je sasvim dobar napredak u odnosima DSS i SNS. Kažem, možda će se naša saradnja razvijati tako da u budućnosti imamo i zajedničke javne akcije", rekao je Koštunica.


Predsednik DSS kaže da su on i Tomislav Nikolić na sastanku u ponedeljak otvoreno razgovarali o svim problemima s kojima se suočava Srbija.


"Svima je jasno da se zemlja zaglibila i zašla na stranputicu i da su nam danas više nego ikada potrebni otvoreni razgovori. Vlast se potpuno zatvorila i začaurila u svoju jeftinu dogmu o putu bez alternative u Evropsku uniju. Jedini razumni glas iz vlasti dolazi od Rasima Ljajića, koji uporno upozorava da Srbija ima bezbroj konkretnih problema", rekao je Koštunica.


On kaže da je najveći zajednički cilj DSS i SNS raspisivanje izbora, ali dodaje da je posebno važno da se među strankama povede ozbiljan razgovor o budućnosti Srbije.


"Naša javna i politička scena se prilično srozala i svela na režimsko obožavanje Evropske unije i potpuno diskvalifikovanje svakog suda koji je kritički nastrojen prema EU. Smatramo da ne treba da okrećemo glavu prema onom delovanju Brisela koje je očigledno usmereno protiv interesa Srbije", rekao je Koštunica i dodao da je, što se tiče DSS, otvorena nova i konstruktivna stranica u odnosima sa SNS.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 00:39
...po meni losh potez vezivati se za Tomu lopatu...chovek je diskreditovao sam sebe, a tek Vuchic.....brrrrrrr......ali politika je vechita maskarada....ko zna kakva iznenadjenja nam priprema....
Četvrtak 07.04.2011. 08:05
ipak. sve su blizi koaliciji. ako je vec nisu dogovorili. onda zbogom pameti narednih deset godina.
Četvrtak 07.04.2011. 10:22
Koštunica je dosledan u svojim stavovima u pogledu EU i to je jasno izneo, naravno da je otvoren za razgovor sa svima, ali svoje stavove ne menja. Čak i Patrijarh je rekao da se u EU ne ide po svaku cenu. Eto prilike na mitingu da Toma i Aca iznesu svoj konačni odgovor na jednostavno pitanje - ima li EU alternativu ili EU nema alternativu. Prosto ko pasulj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online