Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.03.2011.
12:01
M. Todorović - Vesti A

Putin je brat bajker

Mnoge je iznenadio prizor na Marakani, na utakmici Crvena zvezda-Zenit, u kojem je sa Vladimirom Putinom srdačno razgovarao Nišlija Goran Jovanović Fonza, predsednik Moto kluba "Noćni vukovi".

Goran Jovanović (desno) sa premijerom Rusije Vladimirom Putinom
 

Bilo je tu i nečega što se nije moglo videti na snimku - desetak niških bajkera srelo se sa Putinom, koji je insistirao da se vidi sa njima prilikom posete Beogradu. Šestorica njih bila su sa ruskim premijerom u svečanoj loži.

- Niški Moto klub je neka vrsta "filijale" ruskih "Noćnih vukova" koji su osnovani davno kao pandan američkim "Anđelima pakla" - kaže Jovanović za "Vesti" i dodaje:


- Posle nekoliko susreta sa kolegama iz Rusije, nekolicina nas u Nišu je inicirala da se u Srbiji formira klub kao što su "Noćni vukovi" u Moskvi. Naš klub je danas jedan od najorganizovanijih i najznačajnijih van Ruske federacije - priča Jovanović.


Ovo nije bio vaš prvi susret s Putinom...
- Prvi put sam se sa ruskim premijerom sreo prošle godine u Sevastopolju. Putin je veliki zaljubljenik u dvotočkaše, vrstan majstor na motociklu, pravi bajker. Zajedno smo vozili, jedan pored drugog, u defileu u Sevastopolju. Iako je on veliki državnik, više od decenije na čelu jedne od najvećih svetskih sila ne razlikuje se ni od jednog od nas. Od krvi i mesa je, kao i svi mi, zanimaju ga stvari iz običnog života. I pored ogromnih državnih obaveza iskoristi svaku priliku za druženje, zna da zapeva i zasvira. On je naš prijatelj i brat zauvek.
 

Kako je došlo do toga da se vidite u Beogradu s Putinom?
- U Sevastopolju sam bio u prilici da duže razgovoram sa njim i tada sam mu rekao kako bi bilo lepo da, kad dođe u Srbiju, poseti i Niš. Klimnuo je glavom i rekao: "Videćemo". Zato uopšte nisam bio iznenađen kada smo dobili poziv da se, na njegovu inicijativu, sretnemo u Beogradu.
 

Sa Rusima je posebno

- Mnogo puta sam boravio u inostranstvu. Imam prijatelje na svim kontinentima. Ipak, sa Rusima je nešto posebno, dišemo kao jedna duša, razmišljamo isto, nikada i nigde nije došlo do razmimoilaženja. Prosto rečeno, mi Sloveni smo u svemu jedinstveni i moramo sačuvati tu slogu i bratstvo - smatra Jovanović.

O čemu ste pričali na "Marakani"?
- Najviše o motociklima, našim smotrama i budućim manifestacijama. Ali i o fudbalu, jer je Putin veliki poznavalac prilika u fudbalu i vatreni navijač Zenita. Rado priča o sportu uopšte.


Da li ste dogovorili novi susret?
- Ništa konkretno nismo dogovarali, ali smo jedan drugom na rastanku rekli - vidimo se. I siguran sam da ćemo se opet sresti.

Je li istina da je vaše ime Putin pominjao i javno?
- Da, premijer Rusije je nedavno, u govoru na ruskoj televiziji, dva puta pomenuo moje ime kao primer patriotizma. Naravno, srećan sam da me toliko ceni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online