Petak 25.03.2011.
12:01
M. Todorović - Vesti

Putin je brat bajker

Goran Jovanović (desno) sa premijerom Rusije Vladimirom Putinom
 

Bilo je tu i nečega što se nije moglo videti na snimku - desetak niških bajkera srelo se sa Putinom, koji je insistirao da se vidi sa njima prilikom posete Beogradu. Šestorica njih bila su sa ruskim premijerom u svečanoj loži.

- Niški Moto klub je neka vrsta "filijale" ruskih "Noćnih vukova" koji su osnovani davno kao pandan američkim "Anđelima pakla" - kaže Jovanović za "Vesti" i dodaje:


- Posle nekoliko susreta sa kolegama iz Rusije, nekolicina nas u Nišu je inicirala da se u Srbiji formira klub kao što su "Noćni vukovi" u Moskvi. Naš klub je danas jedan od najorganizovanijih i najznačajnijih van Ruske federacije - priča Jovanović.


Ovo nije bio vaš prvi susret s Putinom...
- Prvi put sam se sa ruskim premijerom sreo prošle godine u Sevastopolju. Putin je veliki zaljubljenik u dvotočkaše, vrstan majstor na motociklu, pravi bajker. Zajedno smo vozili, jedan pored drugog, u defileu u Sevastopolju. Iako je on veliki državnik, više od decenije na čelu jedne od najvećih svetskih sila ne razlikuje se ni od jednog od nas. Od krvi i mesa je, kao i svi mi, zanimaju ga stvari iz običnog života. I pored ogromnih državnih obaveza iskoristi svaku priliku za druženje, zna da zapeva i zasvira. On je naš prijatelj i brat zauvek.
 

Kako je došlo do toga da se vidite u Beogradu s Putinom?
- U Sevastopolju sam bio u prilici da duže razgovoram sa njim i tada sam mu rekao kako bi bilo lepo da, kad dođe u Srbiju, poseti i Niš. Klimnuo je glavom i rekao: "Videćemo". Zato uopšte nisam bio iznenađen kada smo dobili poziv da se, na njegovu inicijativu, sretnemo u Beogradu.
 

Sa Rusima je posebno

- Mnogo puta sam boravio u inostranstvu. Imam prijatelje na svim kontinentima. Ipak, sa Rusima je nešto posebno, dišemo kao jedna duša, razmišljamo isto, nikada i nigde nije došlo do razmimoilaženja. Prosto rečeno, mi Sloveni smo u svemu jedinstveni i moramo sačuvati tu slogu i bratstvo - smatra Jovanović.

O čemu ste pričali na "Marakani"?
- Najviše o motociklima, našim smotrama i budućim manifestacijama. Ali i o fudbalu, jer je Putin veliki poznavalac prilika u fudbalu i vatreni navijač Zenita. Rado priča o sportu uopšte.


Da li ste dogovorili novi susret?
- Ništa konkretno nismo dogovarali, ali smo jedan drugom na rastanku rekli - vidimo se. I siguran sam da ćemo se opet sresti.

Je li istina da je vaše ime Putin pominjao i javno?
- Da, premijer Rusije je nedavno, u govoru na ruskoj televiziji, dva puta pomenuo moje ime kao primer patriotizma. Naravno, srećan sam da me toliko ceni.

2024 © - Vesti online