Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 24.03.2011.
05:04
Alo! A

Još malo i Ekrem profesor na "Megatrendu"!

“Šta ćes ovde? Završi MEGATREND i pali!“, novi je reklamni slogan privatnog univerziteta, akreditovanog od strane države, na kojem kao redovan profesor predaje ni manje ni više nego ministar prosvete Žarko Obradović, dok su lekcije studentima davali Tadić i Jeremić!

Po rečima Leonarda Erdeljija, Ekrem Jevrić bi, na primer, mogao da bude profesor za scenski nastup na "Megatrendu"
 

Ako mislite da smo mi pogrešili - nismo - slovna greška je greška “vrhunske ustanove“ čiji će predavači, na primer, biti Nataša Bekvalac i Ekstra Nena... Naime, osim što se “Megatrened“ reklamira pozivom na migraciju mladih, u oglasu od sedam reči (ukupno 7, slovima, brojevima, rečima, matematikom, fizikom, srpskim...), potkrala se slovna greška (s/š), pa u njemu stoji: “Šta ćes ovde?“!

Ne znaju da pišu, al' znaju da poruče - Šta ĆES ovde?

Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, rekao je za beogradski “Alo!“ da nije ni čudo što je Srbija druga zemlja po odlivu mozgova, odmah nakon Obale Slonovače, kada univerzitet na kojima ministri predaju promoviše migraciju.

Naravno, gosti Boris Tadić i Vuk Jeremić

Inače, “Megatrend“ je imao čast da ugosti mnoge poznate političare, koji su studentima punili glave znanjima iz politike, ekonomije i međunarodnih odnosa. Među njima su se našli i predsednik države Boris Tadić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

- U Srbiji postoji dve trećine funkcionalno nepismenih, a biće ih još više kada su asistenti na fakultetima Nataša Bekvalac i Ekstra Nena. Čekam svakog dana da se na “Megatrendu“ pojavi Ekrem Jevrić kao, recimo, profesor za scenski nastup! Ne čudi me što ministar Obradović nije reagovao. Neće da pljuje “hleb koji ga hrani“, a istovremeno nam prodaje priče da njegova ministarska funkcija nije u sukobu interesa sa profesorskom - objašnjava Erdelji, upozoravajući “da uništavanjem obrazovanja uništavamo i društvo“.

Ministar Žarko Obradović, koji je inače već pet godina u stalnom radnom odnosu na “Megatrendu“, gde je do postavljenja na mesto ministra bio i dekan na Fakultetu za državnu upravu i administraciju, napominje za “Alo!“ da o pomenutom oglasu ne zna ništa?!?

- Možete da mi verujete ili ne, ali ja o tome ne znam ništa! Ja sam samo predavač na “Megatrendu“! Moj stav je da studenti treba da ostanu ovde - poručio je Obradović.

Na pitanje da li će Ministarstvo prosvete preduzeti neke korake ili čak sankcionisati taj univerzitet, Obradović je rekao da prvo treba proveriti značenje tog oglasa.

- Prvo treba utvrditi ko je izradio takav oglas i iz kojih razloga, pa onda pričati o bilo čemu. Ne znam koji cilj je trebalo da se postigne i koje značenje je zapravo trebalo da bude preneto - ogradio se ministar prosvete.

Jovanović: Ja sam smislio oglas!

Srpski narod kaže: Čega se pametan stidi, budala se hvali. Možda to nema veze sa ovim, ali procenite sami... Mića Jovanović, rektor Univerziteta “Megatrend“, napomenuo je za “Alo!“ da je sam osmislio oglas koji je izazvao burne reakcije.

- Oglas sam lično ja kreirao. To je moj marketinški patent! Svi su bili protiv toga, ubeđivali su me da to ne uradim, ali sam ja ostao pri svom. Želeo sam da izazovem reakcije. Ova poruka je složena i krije provokaciju. Na slici se nalazi “Megatrend“ u Londonu, tako da je poruka zapravo upućena pre svega našim ljudima tamo, da završe fakultet i vrate se u Srbiju - objasnio je naš sagovornik?!

On je dodao da je u pripremi još jedna reklama, koja će “objasniti“ ovu spornu. Ej Srbijo, jadna li si...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2011. 06:03
pa odliv mozgova sa Megatrenda bas i nije stetan za Srbiju
Četvrtak 24.03.2011. 19:22
Sad skrolujte stranicu nazad do vrha i pogledajte kako ce da izgledaju Srbi za 10 godina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online