Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.03.2011.
11:46
Beta A

Beko po treći put tužio Vericu Barać

Beogradski biznismen Milan Beko podneo je treću tužbu protiv Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije i predsednice Saveta Verice Barać, što je svojevrsni pritisak na to nezavisno telo, saopštio je danas Savet.

Milan Beko nezadovoljan kako Savet za borbu protiv korupcije vodi slučaj Luke Beograd

"Za nepunih mesec i po na adresu Saveta za borbu protiv korupcije, stigle su čak tri tužbe Milana Beka. Poslednja tužba je stigla 9. marta kojom Beko traži da se sa zvanične web prezentacije Saveta ukloni krivična prijava Saveta zbog nezakonitog preuzimanja akcija Luke Beograd", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Beko u najnovijoj tužbi naveo da je postavljanjem tog dokumenta na sajt Saveta o njemu u javnosti stvorena slika kao o "okorelom kriminalcu".

"Prijave za klevetu koje se podnose zbog činjenica do kojih je Savet došao u svojim istraživanjima i izneo ih u javnost, Savet doživljava kao pokušaj da se spreči istraživanje korupcije i upoznavanje građana sa ovim problemom, dok Vlada takve pokušaje, faktički, ohrabruje svojim odbijanjem da zauzme stav u odnosu na pritiske", ukazao je Savet.

Dodaje se da "učestale tužbe koje stižu Savetu, kao i naručeni tekstovi u pojedinim medijima, koji su u vlasništvu ili pod kontrolom tajkuna i povlašćenih pojedinaca, nedvosmisleno pokazuju da se nastavlja i intenzivira sinhronizovan pritisak na to telo".

U prvoj tužbi protiv Baraćeve, podnete 14. januara, Beko je tražio odšetu od dva miliona dinara. Tuzba se odnosila na analizu Saveta o antimonopolskim propisima u Srbiji, u kojoj je Beko označen kao jedan od monopolista.  

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2011. 12:19
Моје мишљење о њој се у многоме разликује од већинског мишљења овде на порталу у вези Верице Бараћ. Верица се никада није обрушила на Тадића и ДС. Ако узмемо да је оснивач Агенције Влада Србије, испада да се она отела контроли и да они не могу да је среде. Ни најмање не верујем у то. Кад напане Тадића, Крстића, Ђиласа, Шапера, Дулића и компанију, преко којих власт опере око милијарду евра годишње само на пословима државних набавки од приватних фирми, онда ће бити друга прича. Ови поменути из Тадићевог окружења су откупили комплетан рекламни простор свих државних медија(и других наравно) и онда га као монополисти продају даље по вишеструким ценама. Анализу је донео политички аналитичар ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online