Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 20.03.2011.
20:04 >> 21:23h
Fonet A

Srbi protestovali protiv bombardovanja Libije

Skup podrške libijskom narodu i lideru Moameru Gadafiju održan je danas ispred Muzeja 25. maj u organizaciji Komunističke partije. Okupljeni su protestovali protiv vojne intervencije zapadnih sila noseći transparente na kojima je na engleskom jeziku pisalo da se Srbija protivi bombardovanju i globalizaciji.

"To je zemlja koja živi kako smo mi nekad živeli, možda i bolje", rekao je predsednik KP Joška Broz, navodeći da je u Libiji besplatno zdravstvo i obrazovanje, da studenti dobijaju platu u visini profesije za koju se školuju, bračni parovi stanove i da su krediti beskamatni.

"Nikom ne duguju ništa. Šta reći više o jednom narodu koji je lepo živeo, ali je dočekao ono što smo mi i mnoge druge zemlje", rekao je Broz, navodeći da su takozvane domokrate odavno krenule u ovakve pohode, počev od uništavanja Indijanaca, pa kroz brojne vojne intervencije.

Broz je istakao da je pukovnik Muamer Gadafi prvi poslao novčanu pomoć našoj zemlji radi oporavka posle NATO bombardovanja 1999. kao i da Libija nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije.

KP je saopštila da strane sile hoće da izazovu građanski rat u Libiji i pozvala narod u Libiji da ne dozvoli da im zbog bogatstva koje imaju otmu sve i dovedu ih do prosjačkog štapa.

DSS: Srbija da osudi bombardovanje Libije

 

Demokratska stranka Srbije poručila je danas da Srbija treba da osudi međunarodnu vojnu intervenciju u Libiji, s obzirom na to da "najbolje zna da bombardovanje ne može da bude rešenje problema".

 

"Srbija najbolje zna da razaranja i stradanja ne donose mir i slobodu i zato treba da osudi bombardovanje Libije i da se snažno zalaže da se svi problemi rešavaju pregovorima i mirnim putem", rekao je agenciji Beta portparol DSS Petar Petković.

 

Petković je istakao da su "zapadne sile započele bombardovanje jedne države skoro na samu godišnjicu bombardovanja Srbije".

 

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.03.2011. 20:07
Коначно и од вас нешто паметно.
Nedelja 20.03.2011. 20:18
Treba i OTPOR da odrzi tribinu da treba sve u Libiji "transparento" privatizovati jer drzava nije dobar privrednik.Nista bolje od ove nase lepote, jos malo pa ce cela Srbija da mirise na kazane iz narodne kuhinje, pa cemo stici u komunizam pre Broza.
Nedelja 20.03.2011. 23:18
Moja podrska za Gadafija i Libijski narod.Samo me cudi da komunisti organizuju a na fejs pise da se gradjani putem fejsa organizovali.Znaci da nesto nije u redu!A sto se tice patriotskih organizacija,zasto nema njih?Pa nema zato sto udba nije organizovala a zna se kada udba kaze onda se oni pojave i kao nesto traze.Ne verujem vise nikom u ovoj mojoj napacenoj i opljackanoj drzavi!Sloboda za sve!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online