Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.03.2011.
14:44
Fonet A

Vučić: Strpljenju je došao kraj

Našem strpljenju polako dolazi kraj, izjavio je danas u Čačku zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na opozicionom mitingu "Promene" i ocenio da sadašnju vlast "više niko ne može da trpi". Lider SNS-a Tomislav Nikolić je poručio da će SNS i stranke oko nje uvesti Srbiju u Evropsku uniju i da će "stabilizovati sve što treba stabilizovati".

Naprednjaci nemaju strpljenja ali imaju volju za promene: Aleksandar Vučić
 

"Vlast nije razumela 5. februar, a očigledno da ni danas neće shvatiti sa kim ima posla", ocenio je u Čačku predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i pozvao vlast da za novembar raspiše izbore, ostavljajući joj rok do ponedeljka da o tome odluči, jer će, u suprotnom, početi da razmišlja o mitingu 16. aprila u Beogradu.

"Vreme je za izbore gospodo iz rekonstruisane vlade. Vreme je, jer sam vam čitao biografije u kojima piše da znate da radite na na kompjuteru, ali ne piše da ste se rukovali sa nekim kome su ruke u žuljevima. Ne znate nas dobro Tadiću, Dinkiću i Dačiću", poručio je Nikolić.

Nikolić je na mitingu opozicije rekao da je SNS 5. februara u Beogradu pružila ruku vlastima i poručila da raspišu izbore, pa se više neće okupljati.

Velja Ilić: Smeniti lošu vlast


Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da se nije nadao da će posle 20 godina ponovo tražiti izbore i smenu loše vlasti.
 

"Nadao sam se da će Srbija postati demokratska i da će biti u EU, ali to se nije desilo", rekao je Ilić i dodao da je "Tadić svojevremeno obećao da će Srbija u EU biti 2013, a sad pominje 2018. ili 2020 godinu".
 

"Aktuelna vlast, od koje su već svi digli ruke, je oko sebe okupila zaštićene svedoke i ostalu srpsku bagru, ostavila bez posla 400.000 ljudi, uništila srpska sela i dovela u stečaj 67. 000 firmi", tvrdi Ilić.

"Pravite se važni. Dogovarate se sa druginma, a ne sa svojim narodom. I kada bi vam u trci dali prednost od 30 metara, ponovo bismo vas prestigli", rekao je Nikolić.

On je vlastima dao rok do ponedeljka da razmisle i odluče, najavljujući da će, ukoliko ne dobije odgovor, početi da razmišlja kako da organizuje miting 16. aprila u Beogradu.

"Srbija će se roditi 16. aprila. Nećemo da ih smenimo, već da ih nateramo da raspišu izbore", naglasio je Nikolić.

"Našoj deci potrebna je budućnost. Mi hoćemo više investicija za Srbiju. Investitori hoće da dođu tamo gde mogu da naprave profit", rekao je Aleksandar Vučić.

Prema rečima Vučića, SNS i stranke oko nje imaju šta da ponude, a to su poštenje, više investicija, novi i drugačiji zakoni.

"Bez posla nema budućnosti, bez više radnih mesta nema budućnosti. Ova vlast ništa nije uradila u prethodnom periodu", smatra Vučić.


On je napomenuo da SNS neće na silu da preuzme vlast, već da će to učiniti mirnim putem, okupljanjem građana.


Prema njegovim rečima, mitingu u centru Čačka prisustvuje oko 10.000 ljudi.

POVEZANE VESTI

Subota 19.03.2011. 15:01
Шта је са Карловац-Вировитица-Карлобаг? Шта је са Косметом, браниоци српства? Је ли вам то Србије и српства до гуше, па сада мало питате Филеа за наредне обавезе? Фуј!!!
Subota 19.03.2011. 20:49
Oni koji nameravaju opet na pokretne stepenice u kontra smeru neka obrate paznju na momente iz govora. Vucic govori o zuljevitim rukama, a prvo radno mesto mu je politicar. Nikolic govori da ne treba da se dogovara sa ambasadorima a savetuje ga eks ambasador ( i dozivotni spijun CIA ). I na kraju Velja govori o svedocima i kriminalu. Pa nemojte ljudi vise ako Boga znate, kada dodjete u Beograd mislice narod da je neka zajebancija, a ne opozicija.
Subota 19.03.2011. 23:28
vuchichu NE SERI ! ...cekamo VOJU !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online