Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 17.03.2011.
00:13
Vestionline A

Šešelj odbio pregled zbog nacionalnosti kardiologa

Lider radikala Vojislav Šešelj odbio je, zbog nacionalnosti lekara, da ga u pritvoru Međunarodnog suda u Hagu pregleda kardiolog, saopštio je danas Tribunal, prenose beogradski mediji.

Vojislav Šešelj
 

Sekretarijat Haškog suda imenovao je tri "međunarodno priznata" stručnjaka, endokrinologa, kardiologa i pulmologa, da pregledaju Šešelja. U saopštenju se dodaje da su imena i biografije izabranih lekara dostavljena Šešelju 3. februara i da on nije podneo Sekretarijatu nikakvu prmedbu u vezi sa tim.


Endokrinolog je pregledao Šešelja 17. i 18. februara kao što je i planirano.


"Optuženi, međutim, nije dozvolio drugom stručnjaku (kardiologu) da obavi pregled zakazan za 14. mart, niti da pogleda njegov zdravstveni karton, zbog njegove nacionalnosti", navedeno je u saopštenju sekretarijata suda.


Šešelj je, dodaje se u saopštenju, o odbijanju pregleda direktno obavestio lekara kada je on došao u pritvorsku jedinicu kako bi ga pregledao. Sekretarijat je saopštio da prilikom imenovanja stručnjaka ne diskriminiše osobe na osnovu nacionalnosti i da ne odobrava da takvu diskriminaciju vrši optužena osoba.


"Prema tome, u ovom trenutku se ne razmatra imenovanje drugog kardiologa", navedeno je u saopštenju.


Pregled trećeg stručnjaka, pulmologa, treba da bude obavljeno od 23. do 25. marta. Prošle godine, Šešelj je, zbog srčanih smetnji, aritmije i tahikardije, imao operaciju srca.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.03.2011. 00:52
Ма измишљотина, а иако је рекао нешто слично, сигурно није тако звучало, као што је и пракса, он каже нешто, а хашки умноболци изрвну то за 360 степени. Него знају они да Др. Војислав Шешељ ускоро излази из америчког казамата, па морају да лупају неболузе у које тешко ко може да поверује. Е па, заје..ли су се, Србија чека Шешеља!
Četvrtak 17.03.2011. 07:51
jel to pregled pred pustanja seselja na slobodu. ima pravo da bira. samo ako je zlikovacki tribunal odlucio da ga spakuje, tu mu niko pomoci ne moze. daj boze da ne planiraju njegovu likvidaciju.
Četvrtak 17.03.2011. 08:46
Nešto su se jako uzmuvali kako se farsa bliži kraju. Moraju priznati da mu je oštećeno zdravlje stresovima u psihičkoj torturi preko 8 godina. Treba pošteno da uzmu lekarsku komisiju koja ga je pregledala kada je ušao u kazamat, pa da uporede nalaze. Ali znaju da onda sledi odštetni zahtev, ne samo zbog nezakonitog zatvaranja nego i za posledice po zdravlje. A lepo Karli rečeno "vodi ga i ne vraćaj ga više", humano i pošteno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online