Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 13.03.2011.
15:17
Vestionline A

''Koštunica ne sme biti iznad zakona''

Predsednik Liberalno demokratskepartije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ne sme biti iznad zakona i da "odgovor države mora biti hitan, odlučan i beskompromisan".

"Odbijanje Koštunice da se odazove na najavljeni poziv tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da pred državnim organima objasni svoju ulogu u oružanoj pobuni Legijine Jedinice za specijalne operacije, najdirektnija je potvrda optužbi koje smo godinama iznosili protiv tog tvorca i političkog izvršioca projekta
rušenja vlade Zorana Đinđića svim sredstvima", naveo je Jovanović u izjavi dostavljenog agenciji Beta.

''Zaštitnik'' zakona i poretka: Čedomir Jovanović
 

On je istakao da Koštunica nema nikakvo pravo da se krije od pravde pozivajući se na navodnu ugroženost političkim progonom.

"Sve ono što je radio ovoj zemlji strahovladom kojom je sebi podvrgao celu državu, oduzima mu svako pravo na to", dodao je Jovanović.

On je naveo da je Koštunica došao na vlast da bi, okupljajući oko sebe gomilu saradnika, savetnika, udbaša, antihaških profitera, najmračnije krugove društva, organizovao hapšenja, montirane sudske procese, lažne optužnice, medijski linč i otpuštanja i premeštaje policajaca koji su vodili Sablju, policijsku akciju posle ubistva
premijera Zorana Đinđića.

"Kontakti sa zločincima bili su i lični, vezani za njegovo najbliže okruženje, a neki od ljudi koji su u tome učestvovali su u međuvremenu pobegli iz zemlje. Ta neprekinuta nit političke zaštite zločina vrlo je jasna i njeno razbijanje počinje istragom o svim
okolnostima pobune Crvenih beretki", objasnio je Jovanović.

Predsednik LDP-a je dodao da je zato ovaj trenutak toliko važan i da zato pred "Koštuničinim javnim otporom pravdi i državi" ne sme da se napravi nijedan ustupak.

"Na takvu vrstu popustljivosti on i računa, znajući da se nekoliko puta, sličnim ponašanjem, izvukao i spasio od sudske istine i zakonskog postupka u kojem bi, uz poštovanje svih prava i obaveza koje kao i svaki drugi građanin ima, bila utvrđena istina i odgovornost na koju godinama ukazujemo", naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao i da je projekt uništenja Srbije operativno počeo pobunom Crvenih beretki u novembru 2001. godine, a dovršen je kada su te iste ubice izvršile atentat 12. marta, stvorivši uslove da, nekoliko meseci nakon toga, Koštunica i njegovo udruženje preuzmu vlast.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.03.2011. 15:39
niko ne sme biti iznad zakona, narocito nepismeni narkomani, sa kupljenom diplomom FDU, bez dana radnog staza, bez minuta bilo kakvog rada u zivotu , a sa dzepovima punim para od ko zna cega, stanovima i kucama po celom gradu i ustima punim laznog morala i postenja...jadna je zemlja u kojoj ova beda ljudska proziva bilo koga umesto da trune u zatvoru
Nedelja 13.03.2011. 16:32
Sta je ovom jel se skida na suvo,pa lupa ovakve gluposti,Jovanovicu pravda i istina ce kad tad pobediti,djubre jedno narkomansko,kad se sve razotkrije sta si uradio ima da istrulis na robiji!
Nedelja 13.03.2011. 16:12
Osnovni zakon u civilizovanom svetu je zakon o porezu. Dakle Čedomor pre svega mora da kaže od čega živi, od čega ima to što ima, i gde je platio porez na to. Nema poltičara na kugli zemaljskoj kopji živi od toga - valjda mi verujete. Čedomor se preigrao, dolazi trenutak istine, temperatura raste i počinje da bunca. Ima Koštunica imovinsku kartu, ali ima i Čedomor pa će se lepo uporedi ko je šta dužan državi. I onaj Al Kapone je pao na porezu, pašće i Čedomor samo dok se ustanovi vlast prava a ne vlast moralno političke podobnosti. Humano preporučujemo ćeliju sa Legijom jer Sretko Kalinić je pomalo krvoločan ume i da skuva gulaš od žrtvine glave. To je onaj sa kojim se družio u Šilerovoj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online