Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.03.2011.
15:42
Vestionline A

Vericu Kalanović savetuju tri direktora

Kandidatu za potpredsednika vlade Verici Kalanović savetnici će biti tri privrednika - direktor "Metalca" Dragoljub Vukadinović, "Sintelona" Nikola Pavličić i kompanije "Todor" Mirko Todorović, saopštio je danas lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Verica Kalanović ostaje u Vladi zbog morala, skaže Mlađan Dinkić

Dinkić je na konfereniciji za novinare rekao da je zamolio Vericu Kalanović da prihvati mesto potpredsednika Vlade, zbog morala koji je iskazala posle pokretanja postupka za njegovo razrešenje, kao i stručnosti i energije.


Kalanović će ubuduće, prema njegovim rečima, koordinirati radom ekonomskih resora u vladi i institucija od značaja za privredni razvoj, aktivnostima za privlačenje domaćih i stranih investiicja, projektima Nacionalnog investicionog plana, kao i unapređenjem uslova privređivanja u Srbiji.


Lider URS-a je naveo da će dosadašnji ministar za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić ubuduće biti državni sekretar u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva, za čijeg je ministra kandidovan Predrag Marković. Dinkić je uveren da će Marković uspešno raditi, i dodao da mu je žao što zbog potrebe smanjenja vlade u njoj nije bilo mesta za Jasnu Matić. 

On je dodao da je u razgovorima sa predstavnicima stranih vlada proverio informaciju da je EU protiv toga da Zoran Stanković bude novi ministar zdravlja i da mu to niko nije potvrdio.

"Mi ne menjamo mišljenje, mislili smo i i dalje mislimo da je Stanković najbolja zamena za Tomicu Milosavljevića. Nije bilo nikakvih zvaničnih protivljenja njegovoj kandidaturi, to je bila nečija spletka i drago mi je da je premijer Cvetković prihvatio njegovu kandidaturu", rekao je Dinkić.


Lider URS je naveo da je Nebojša Ćirić, koji će ga zameniti na poziciji ministra ekonomije i regionalnog razvoja, bio njegov najbliži saradnik tri godine i da je siguran da će uspeti da završi započete projekte i započne nove.


"Ovim smo želeli da Srbija ima stabilnost do izbora i da se investiciona klima iskoristi za privlačenje novih investitora i završetak započetih projekata", rekao je Dinkić i izrazio uverenje da će tim URS dati doprinos uspešnom radu vlade u prestalih godinu dana mandata.

Dinkić je izrazio zadovoljstvo što će Srbija dobiti manju vladu, ali je konstatovao da će u njoj biti manje žena, a da je samo URS ostala privržena tradiciji, jer će od pet članova u rekonstruisanoj vladi imati dve žene - Vericu Kalanović i Snežanu Samardžić Marković.

Na pitanje novinara da li će biti "vladar iz senke", Dinkić je odgovorio - "Mogu biti onoliki vladar iz senke koliki je Boris Tadić, ni manje, ni više". 

POVEZANE VESTI

Utorak 08.03.2011. 17:28
Samo tri direktora?Mlađani Delikvent izgleda oslabio?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online