Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 06.03.2011.
16:48
Vestionline A

Raskol u DHSS?

Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) i danas želi da nastavi putem kojim je išao njen osnivač Vladan Batić, i da nastavi punu saradnju sa Demokratskom strankom (DS), poručio je danas Živojin Stjepić, koji je na vanrednoj izbornoj Skupštini DHSS izabran za predsednika stranke. Član predsedništva DHSS kazao je da je pomenuta izborna skupština nelegitimna.

"Za života našeg predsednika Vladana Batića, DHSS je potpisala sporazum o strateškom partnerstvu sa DS i mi ćemo sve učiniti da taj sporazum i u budućnosti bude na snazi", naglasio je Stjepić.


On je ocenio da su se članovi DHSS na Skupštini okupili kako bi izabrali legalno rukovodstvo stranke.

Međusobne optužbe Lečića i Stjepića
 


"Mi smo se okupili na legalnoj Skupštini sa legalnim skupštinarima, a ne u tajnosti i potaji sa grupicama ljudi koji dolaze sa ulice i glasaju o nečemu", poručio je Stjepić.


Na stranačkim izborima dela DHSS, koji su nedavno održani u Obrenovcu, za predsednika stranke je izabran glumac Branislav Lečić. Toj frakciji stranke se pridružio i nekadašnji gradonačelnik Beograda Milan St. Protić, ali i pojedini članovi porodice preminulog osnivača DHSS Vladana Batića.


Tokom današnje izborne Skupštine, članovi DHSS su u svojim govorima oštro kritikovali Branislava Lečića, nazivajući ga uzurpatorom i otimačem stranke.
U izlaganjima se moglo čuti i da DHSS ne pripada ni Batićevoj porodici, nego isključivo članovima i simpatizerima.


Lečić je odgovorio da su Živojin Stjepić i njegovi sledbenici, kojima je mandat u Demohrišćanskoj stranci Srbije (DHSS) istekao još 2008, bez podrške pravog članstva DHSS upisanog u Registar političkih stranaka, usvojili su danas u Beogradu Poslovnik o radu izborne skupštine koji je u suprotnosti sa Statutom DHSS i ostalim aktima stranke, donetim za života predsednika stranke Vladana Batića.


U saopštenju koje je potpisao Branislav Lečić, izabran za predsednika DHSS na stranačkoj izbornoj skupštini 27. februara, navodi se da vanredna izborna skupština DHSS predstavlja nelegitiman i nepodoban pokušaj Stjepića da se uz pomoć falsifikata i lažnih skupština dočepa partijske kase od 140.000 evra i poslaničkog mesta u Skupštini Srbije koje je upražnjeno posle smrti Batića.


"Tim kvazi skupštinarima, koji su došli uz nadnicu, podršku su pružili i članovi drugih stranaka i jedna navijačka grupa", istaknuto je u saopštenju.


Predsedništvo DHSS je, takođe, zatražilo od rukovodstva centra Sava, gde je održana vanredna izborna skupština, da obelodani ko je i na koji način platio zakup sale u ime Stjepića.

Nedelja 06.03.2011. 17:21
bitka za poslanicko mesto u parlamentu koje je izuzetno placeno. glas na vagi diktatorske oligarhije. kakav je on advokat bio kad svoju stranku nije zavestao kome je zeleo. uzurbano se vodi borba ljudskog otpada za predsednika stranke jer su izbori na vidiku. a posle. ko ce se vise setiti da je postojao osnivac a kamoli stranka poput DHHS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online