Nedelja 06.03.2011.
16:48
Vestionline

Raskol u DHSS?

"Za života našeg predsednika Vladana Batića, DHSS je potpisala sporazum o strateškom partnerstvu sa DS i mi ćemo sve učiniti da taj sporazum i u budućnosti bude na snazi", naglasio je Stjepić.


On je ocenio da su se članovi DHSS na Skupštini okupili kako bi izabrali legalno rukovodstvo stranke.

Međusobne optužbe Lečića i Stjepića
 


"Mi smo se okupili na legalnoj Skupštini sa legalnim skupštinarima, a ne u tajnosti i potaji sa grupicama ljudi koji dolaze sa ulice i glasaju o nečemu", poručio je Stjepić.


Na stranačkim izborima dela DHSS, koji su nedavno održani u Obrenovcu, za predsednika stranke je izabran glumac Branislav Lečić. Toj frakciji stranke se pridružio i nekadašnji gradonačelnik Beograda Milan St. Protić, ali i pojedini članovi porodice preminulog osnivača DHSS Vladana Batića.


Tokom današnje izborne Skupštine, članovi DHSS su u svojim govorima oštro kritikovali Branislava Lečića, nazivajući ga uzurpatorom i otimačem stranke.
U izlaganjima se moglo čuti i da DHSS ne pripada ni Batićevoj porodici, nego isključivo članovima i simpatizerima.


Lečić je odgovorio da su Živojin Stjepić i njegovi sledbenici, kojima je mandat u Demohrišćanskoj stranci Srbije (DHSS) istekao još 2008, bez podrške pravog članstva DHSS upisanog u Registar političkih stranaka, usvojili su danas u Beogradu Poslovnik o radu izborne skupštine koji je u suprotnosti sa Statutom DHSS i ostalim aktima stranke, donetim za života predsednika stranke Vladana Batića.


U saopštenju koje je potpisao Branislav Lečić, izabran za predsednika DHSS na stranačkoj izbornoj skupštini 27. februara, navodi se da vanredna izborna skupština DHSS predstavlja nelegitiman i nepodoban pokušaj Stjepića da se uz pomoć falsifikata i lažnih skupština dočepa partijske kase od 140.000 evra i poslaničkog mesta u Skupštini Srbije koje je upražnjeno posle smrti Batića.


"Tim kvazi skupštinarima, koji su došli uz nadnicu, podršku su pružili i članovi drugih stranaka i jedna navijačka grupa", istaknuto je u saopštenju.


Predsedništvo DHSS je, takođe, zatražilo od rukovodstva centra Sava, gde je održana vanredna izborna skupština, da obelodani ko je i na koji način platio zakup sale u ime Stjepića.

2024 © - Vesti online