Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 05.03.2011.
17:44
Srna A

"I Rusija i UN da učestvuju u pregovorima“

Srpsko nacionalno veće severnog Kosmeta ocenilo je da predstojećim razgovorima Beograda i Prištine, osim zvaničnika EU i SAD, kao punopravni akteri moraju da prisustvuju i predstavnici UN i Rusije.

Lider Srpskog nacionalnog veća Milan Ivanović
 

"Na njihovom prisustvu, po svaku cenu, moraju da insistiraju predsednik Tadić i Vlada Srbije, jer samo aktivno učešće predstavnika UN i Ruske federacije može da osujeti antisrpski koncipiran plan Vašingtona, Brisela i Prištine o razgovorima pregovaračkih timova `dve susedne države`", saopštilo je danas Srpsko nacionalno vijeće sjevernog Kosova i Metohije.


SNV smatra da će prisustvo zvaničnika UN i Rusije onemogućiti unapred obelodanjenu nameru Amerike, EU i privremenih vlasti u Prištini da se razgovara izvan okvira za Srbiju najznačajnijeg dokumenta svetske organizacije - Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, koja Kosovo i Metohiju definiše i tretira kao sastavni deo Republike Srbije.


"Iako i zvanični Beograd sugeriše srpskoj javnosti da su u pitanju razgovori o tobože `praktičnim pitanjima i poboljšanju uslova života kosmetskih Srba`, jasno je da ovako zamišljeni razgovori odgovaraju samo privremenim vlastima u Prištini i njihovim evropskim i američkim mentorima, čiji je cilj da Beograd, pod njihovim pritiskom i bez prisustva predstavnika UN i Rusije, prihvati da o `tehničkim pitanjima` razgovara sa pregovaračkim timom `susedne zemlje`, odnosno ` Republike Kosovo`", ističe se u saopštenju.


Veće navodi da je to otvoreno potvrdila i ambasador SAD u Beogradu Meri Vorlik, izjavivši da je "optimista kada su u pitanju predstojeći razgovori Beograda i Prištine", kao i da je "važno da su obe strane priznale da ima mnogo važnih, praktičnih pitanja koja treba rešiti i omogućiti poboljšanje svakodnevnog života ljudi u `obe zemlje`".


"Državni vrh Srbije prihvatio je i ultimativnu `sugestiju` Meri Vorlik da je `u interesu obe zemlje da sednu za sto i omoguće napredak u drugim brojnim važnim pitanjima`, a SNV insistira da za tim stolom obavezno budu i predstavnici UN i Rusije, čije prisustvo može da smeta samo rušiteljima teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije", naglašava se u saopštenju SNV-a.
 

POVEZANE VESTI

Subota 05.03.2011. 17:56
Pa gde si bio Ivanovicu 9 septembra 2010 kada je privatna rezolucija Eston/Tadic podneta i prihvacena kod UN. Onda su Rusi ( iako su bili razocarani zajedno sa Azerbejdzanom) jasno rekli da se oni nece mesati u odluke Srbije. Zasto nisi organizovao demonstracije, digao narod da ne glasa kod Tacija. Gde si bio 19 januara kada je PE usvojio rezoluciju da nema razgovora o statusu i da se rasformiraju paraleleni organi. Sada si se pojavio iz misje rupe da cvilis.Odneo vrag salu, dosao djavo po svoje, sad sedi pa placi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online