Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Subota 05.03.2011.
14:48
Vestionline A

Koštunica: Srbija preča od svega

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da je Srbija zarobljenik pogrešne politike koja smatra da je najpreče pitanje ulazak u EU, i dodao da se to podjednako odnosi i na vlast i na opoziciju - i na Demokratsku stranku i na Srpsku naprednu stranku.

Srbija zarobljena pogrešnom politikom: Vojislav Koštunica
 

"Najpogubnija ideja je da se u zemlji uspostavi dvopartijski sistem u kome bi DS i SNS vodile istu politiku, a iz Brisela i Vašingtona stizali aplauzi i zadovoljstvo, bez obzira koja je od ove dve stranke na vlasti", rekao je Koštunica na skupštini omladine DSS-a.


Prema njegovim rečima, "zarobljena i iscrpljena ovom pogrešnom politikom", privreda se gasi, a "kroz razgovore koji slede sa samozvanom kosovskom vladom biće, zarad dobijanje pozitivne ocene Brisela, rasprodati svi naši suštinski interesi na Kosovu i Metohiji".


"Istina je da nam je Srbija i interes našeg naroda preči od svega, preči od EU ili bilo koga drugog. Istina je da Srbiji neće biti bolje dok se ne shvati da je sadašnja politika pogrešna, i da ni posle izbora neće i ne može biti nimalo bolje ako se samo promene stranke na vlasti, a ostane ista politika da su nam Brisel i Vašington preči od same Srbije", rekao je Koštunica.


Zbog svega toga sledeći izbori su od životne važnosti, rekao je Koštunica i dodao da narod treba da zna da je dvopartijski sistem usmeren protiv stranaka koje se bore za srpske nacionalne interese, privredu i prosperitet svih građana.


"Onoga trenutka kada bi se uveo dvopartijski sistem, to bi značilo i da nema više nikakve prepreke da Srbija uđe u NATO, bez obzira što je ogromna većina naroda protiv toga da srpski vojnici širom sveta ratuju za tuđe interese", rekao je on.


Koštunica je kazao da je "sazivanje NATO samita u junu u Beogradu izvrgavanje ruglu proglašene vojne neutralnosti Srbije".


On je naglasio da sada u zemlji nije na dnevnom redu pitanje ulaska Srbije u EU, već da je jedino i prvorazredno pitanje da Srbija preživi i da se ekonomija oporavi.


"Ono što DSS može i mora da uradi, jer je to naša dužnost, jeste da narodu saopšti istinu da samo državotvorna i proverena politika, a takva je sprovođena od 2004. do 2008, može da vrati sigurnost i stabilnost Srbije", poručio je Koštunica.
 

POVEZANE VESTI

Subota 05.03.2011. 14:50
Кајга ... завали му још једну шамарчину ! Изгледа да делује ...
Subota 05.03.2011. 16:42
Do sada je Kostunica jedini politicar koji se ne dernja i obecava nemoguce, i koji pokusava da razlozno objasni narodu da je drzava na prvom mestu pa onda licni interes politicara. Svojim ocima gledamo kako se Teflon Tomi dogovara sa Tadicem upravo da preko stiropora mirnim putem pobedi na izborima, ali da se zuti pljackasi ne hapse. Jedini, ali zaista i poslednji izlaz za Srbiju i narod je da se masovno glasa za Kostunicu, dok jos moze da se bira.
Subota 05.03.2011. 15:09
Neka dodje i Mihajlov da nam kaze istinu!!! Kakva djubrad! I ovi i zuto-crveni i LDPederi, Gay17Plus i Veljini seljaci i nenormalnici iz srs-a i novopeceni napredni ! Svi cete da nam kazete istinu kao da je mi neznamo! kao da ste vi neki proroci i vizionari! Sram da Vas bude sve!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online