Subota 05.03.2011.
14:48
Vestionline

Koštunica: Srbija preča od svega

Srbija zarobljena pogrešnom politikom: Vojislav Koštunica
 

"Najpogubnija ideja je da se u zemlji uspostavi dvopartijski sistem u kome bi DS i SNS vodile istu politiku, a iz Brisela i Vašingtona stizali aplauzi i zadovoljstvo, bez obzira koja je od ove dve stranke na vlasti", rekao je Koštunica na skupštini omladine DSS-a.


Prema njegovim rečima, "zarobljena i iscrpljena ovom pogrešnom politikom", privreda se gasi, a "kroz razgovore koji slede sa samozvanom kosovskom vladom biće, zarad dobijanje pozitivne ocene Brisela, rasprodati svi naši suštinski interesi na Kosovu i Metohiji".


"Istina je da nam je Srbija i interes našeg naroda preči od svega, preči od EU ili bilo koga drugog. Istina je da Srbiji neće biti bolje dok se ne shvati da je sadašnja politika pogrešna, i da ni posle izbora neće i ne može biti nimalo bolje ako se samo promene stranke na vlasti, a ostane ista politika da su nam Brisel i Vašington preči od same Srbije", rekao je Koštunica.


Zbog svega toga sledeći izbori su od životne važnosti, rekao je Koštunica i dodao da narod treba da zna da je dvopartijski sistem usmeren protiv stranaka koje se bore za srpske nacionalne interese, privredu i prosperitet svih građana.


"Onoga trenutka kada bi se uveo dvopartijski sistem, to bi značilo i da nema više nikakve prepreke da Srbija uđe u NATO, bez obzira što je ogromna većina naroda protiv toga da srpski vojnici širom sveta ratuju za tuđe interese", rekao je on.


Koštunica je kazao da je "sazivanje NATO samita u junu u Beogradu izvrgavanje ruglu proglašene vojne neutralnosti Srbije".


On je naglasio da sada u zemlji nije na dnevnom redu pitanje ulaska Srbije u EU, već da je jedino i prvorazredno pitanje da Srbija preživi i da se ekonomija oporavi.


"Ono što DSS može i mora da uradi, jer je to naša dužnost, jeste da narodu saopšti istinu da samo državotvorna i proverena politika, a takva je sprovođena od 2004. do 2008, može da vrati sigurnost i stabilnost Srbije", poručio je Koštunica.
 

2024 © - Vesti online