Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 03.03.2011.
15:07
D. Dekić - Vesti A

Plenidba samo za siromašne

Čačanski model naplate dugovanja za grejanje stanovima dužnika i lična drama četiri porodice, otvorili su novu stranicu u odnosima države prema građanima. Za neplatiše ima više scenarija, a na spisku su otuđenje pokretne imovine, administrativna zabrana na platu, a u slučaju električne energije, isključenja usred zime, ali i odlazak u zatvor.

Hajka je kulminirala naprasnom smrću Dragiše Bogdanovića iz Stare Pazove, kome su radnici Elektrovojvodine isključili struju zbog duga od 190 evra.

"Nije vam odgovaralo da svi budemo jednaki, i da nema ovakvih razlika među ljudima" - replika Danila Bate Stojkovića u ulozi Ilije Čvorovića u filmu "Balkanski špijun" kao da je upućena i današnjim srpskim vlastima

Građane niko i ne pita imaju li novca, a nemaju ni kome da se žale. Nemoćni su i zaštitnici građana, gradski ombudsman može da im pomogne samo savetom, a republički se ne oglašava "jer mu nije stigla ni jedna takva žalba".


Da su aršini naplate dvostruki, pokazao je slučaj Ljubodraga Tadića iz Čačka kome je sud odredio prodaju stana zbog duga toplani od 6.500 evra. On te pare nema dok ne dobije odštetu koju je na istom sudu dobio u sporu sa preduzećem Šumadija magnohrom.

Sa druge strane, vlasnik luksuzne vile na Dedinju nije ostao bez nje iako je napao komunalce i iako Infostanu duguje 20.000 evra.
 

Više od dva miliona tužbi


U srpskim sudovima vodi se dva miliona i 300.000 postupaka protiv privatnih i pravnih lica po osnovu dugova za komunalne usluge. Najviše u Beogradu gde je podneto 1,7 miliona prijava, a samo je beogradski Infostan ispisao gotovo milion.

Svako, prema rečima predsednika Fonda za demokratiju Milenka Radića, mora da plati što je potrošio, ali i država mora da evidentira ko ima, a ko nema čime da plati komunalije, kao što je dužna da mu obezbedi pravo na rad, ali i socijalni program za nezaposlene.


- Naša je vlast rasipnička. Uhlebljuje rođake, prijatelje i partijske kadrove, budžet je već probijen, a nema novca za pomoć najugroženijima - objašnjava Radić.

On kao jednog od glavnih krivaca ističe premijera Cvetkovića koji je bio direktor Agencije za privatizaciju i uzrok loših prodaja srpskih firmi ranijih godina, zbog kojih su mnogi građani ostali bez posla.


- Pukim sprovođenjem zakona, bez osećanja za materijalne probleme građana, državni organi drastično doprinose povećanju siromaštva i narastanju nezadovoljstva, upozorava Socijaldemokratska unija (SDU).

Četvrtak 03.03.2011. 17:13
moje komsije su dugovali preko 300 000 din za struju.kad dodju da im seku oni njih uvedu u kucu,podmite ih i pozovu se na sefa koji im je prijatelj.onda odu u distribuciju i uplate neku sicu i opet jovo nanovo.inace oni su propali bogatasi...
Četvrtak 03.03.2011. 21:35
kako mogu ljudi da placaju ako ne rade,ako su im male plate . a oni bi da povecavaju poreze. srbi iz srbije se moraju probuditi iz visedecenijskog sna, i preuzeti brigu o srbiji od raznoraznih kadrova otcepljenih drzava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online