Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.02.2011.
20:38
Beta A

EK: Vlada i predsednik Kosmeta su legitimni

Zvaničnici Evropske komisije smatraju novu vladu i predsednika Kosova i Metohije legalnim i očekuju da dijalog Beograda i Prištine počne kroz nekoliko nedelja.

Hašim Tači i Bedžet Pacoli

Iako su opozicione stranke i nevladine organizacije na Kosmetu najavile žalbu Ustavnom sudu u Prištini zbog, kako kažu, nelegalnog izbora Pacolija, a legalnost osporavaju i neki visoki zvaničnici Tačijeve partije, izvori Evropske komisije u

Briselu su objasnili da se "Evropska unija nikada ne meša u unutrašnje stvari neke zemlje".

"Za nas je Vlada u Prištini za sada legalno izabrana i zato nastavljamo napore za početak dijaloga Beograd-Priština", rekli su izvori.

Iz Prištine se u Brisel vratio Robert Kuper, savetnik visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton. On učestvuje u pripremi dijaloga Beograd-Priština, ali izvori EK nisu mogli da kažu bilo šta o rezultatu Kuperovog posredovanja.

Za Kuperovu izjavu objavljenu u petak u prištinskom dnevniku "Koha Ditore" da "niko nije zainteresovan da počnu razgovori ukoliko postoji sumnja u održivost dogovorenih rešenja", Maja Kocijančič, portparol Ketrin Ešton, je rekla da "to nije izjava Kupera, već neko tumačenje".

Prema listu "Koha Ditore", Kuper je rekao i da, "ukoliko partije (na Kosmetu) odluče da traže tumačenje suda o izboru predsednika, onda će se sačekati dok se to pitanje ne razjasni".

Robert Kuper je boravio i u Beogradu, a u Prištini se sastao s predstavnicima kosmetskih institucija i Euleksa. Posetio je i Okružni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice čije bi delovanje trebalo da bude predmet dijalog Prištine i Beograda.

Koordinator kosovske vlade za sever Kosova Iljber Hisa je izjavio da Hašim Tači ima političkih problema posle izbora, ali će Priština ozbiljno pristupiti dijalogu s Beogradom.

Šef državnog tima Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da se teme predstojećih razgovora Beograda i Prištine i dalje utvrđuju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.02.2011. 21:07
Једнога дана читамо коментар да косовска влада губи кредибилитет, другога дана читамо да је кредибилна и легитимна, трећега дана... Свакога дана овде читамо коментаре да само српска влада није легитимна, да је лоша, да је издајничка, да је лоповска, да је... Ко ће по коме ако не свој по своме. Време нам истиче, време је да се замислимо.
Ponedeljak 28.02.2011. 21:31
Ovo zvuci kao - ajde da otaljamo ovo vec jednom za Amere pa da se zabavimo sa jadom u nasoj kuci. Vec po sastavu ekipe za pregovore je jasan rezultat. Mi imamo proteziranog nesretnika kome je prvo radno mesto funkcioner u MIP, a druga strana onu azdaju Tahiri koja takve jede za dorucak. Kada je ona bila u Rambuje ovaj nas djilkos je jos drvio na fakultetu i svirao u sastavu "Generacija bez buducnosti ".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online