Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 26.02.2011.
02:17
Vestionline A

''Kosovo dobilo vladu čistih ruku''

Američki ambasador na Kosmetu Kristofer Del izjavio je da je samoproklamovana republika Kosovo dobilo vladu čistih ruku i da to odslikava promene koje su se dogodile na Kosmetu. On je ponovio da neće biti dijaloga o statusu KiM pošto SAD smatraju da je to pitanje gotovo, odnosno da je pokrajina nezavisna.

U intervijuu za Radio Slobodna Evropa, Del je rekao da je zadovoljan izborima  kosovskih institucija.

Zadovoljan sam izborima: Kristofer Del
 

"Ne samo da imamo vladu koja je 'čistih ruku', već imamo vladu koja odslikava promenjene okolnosti Kosova, jedan pomak od generacije koja je bila u ratu prema novim generacijama koje su u međuvremenu odrasle i traže svoje mesto u društvu", kazao je Del.

Del je ocenio da je došlo do smene generacija na KiM i da se to može videti poređenjem vlade iz 2008. i sadašnje. "Došlo je do smene generacija. Promenio se i fokus, jako je malo stvari koje je stara vlada ostavila novoj", rekao je on.

Komentarišući primedbe predsedniku Bedžetu Pacoliju o navodnim vezama s Rusijom, Del je rekao da će na to pitanje Pacoli morati sam da odgovori.

"Znam da to brine mnoge ljude na Kosovu. Verujem da je predsednik svestan toga i da i sam vidi potrebu da se sve oko toga razjasni", rekao je on.

Odgovarajući na optužbe da je direktno uticao na tok sednice privremene kosovske skupštine na kojoj je izabran predsednik, Del je rekao da osim prisustvovanja sednici parlamenta nije imao nikakvu ulogu u izboru predsednika Kosova.

"Mislim da se osoba koja je možda najzaslužnija za izbor Pacolija sada nalazi u zatvoru u Hagu. Činjenica da se Alijansa za budućnost na čijem je čelu Ramuš Haradinaj, optužen za ratne zlocine, zbog svojih razloga povukla iz vlasti, otvorila je put za Pacolija i omogućila njegov izbor", kazao je američki ambasador.

On je rekao da razgovori Prištine i Beograda o tehničkim pitanjima treba da se usredsrede na pitanja u vezi registarskih tablica, registra licnih dokumenata ili snabdevanja strujom i da se tiču čitave teritorije Kosmeta, uključujući i sever pokrajine.

"Ako pitate mene da li dijalog treba da bude o severu, ne, odgovor na to je ne.Naš stav je vrlo jasan, status Kosova i Metohije je rešen. Teritorijalni integritet Kosova je rešen. I nema mesta u ovom dijalogu o tehničkim pitanjima za bavljenje i obnavljanje diskreditovanih ideja kao što je podela ili promena granica", rekao je Del.

POVEZANE VESTI

Subota 26.02.2011. 02:22
Izabrani kriminalci,Taci i ostala gamad. Kosovo dobilo vladu cistih ruku.Ovo je izjava godine,i dokle glupost moze da ide,jer je u glavama Kristopera i tiranina istina davno umrla.
Subota 26.02.2011. 09:33
Vidte ih, Demokrate, borci za ljudska prava, pravni zapad i ostalo sra..., Nasi partneri i prijatelji po prici domacih izdajnika i kvinzlinga. Vidi ih kako cuvaju ljudska prava kako brinu za demonkratsku iniciativu kako medijski operu i najgore teroriste i zlocince! I opet se nadju kreteni sto im veruju i trce u zagrljaj ili bolje skidaju im gace kad kazu!
Subota 26.02.2011. 10:18
kad se radi o "cistim rukama" gledao sam jednu emisiju gde su intervjuisali brata ramusa haradinaja i zanimljivo paznju mi privuku njegove sake koje su bile nenormalno crvene...ne kaze se dzabe u narodu "krvave ruke"...taj je sa bratom klao i organizovao trgovinu organima....ovom smrdljivcu Del-u koji vidiseposlici nije ljubitelj higijene nije tesko da formira bilo sta u okupiranoj zemlji...on je gazda i naredjuje lokalnim mafijasima sta da rade....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online