Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.02.2011.
14:05
M. Filipović - Vesti A

Nastići se vraćaju normalnom životu

U porodici Vuka i Verice Nastić, u koju se nedavno ponovo uselila radost, život se vraća normalnim tokovima, dnevnim obavezama dece Damjana (8) i Nastasija (5), uz ogromnu roditeljsku brigu i ljubav.

Konačno zajedno: Porodica Nastić
 

Nije lako, niti moguće izbrisati prethodnih osam meseci, kada su deca odlukom američke Agencije zaštitu dece bili odvojeni od roditelja, a sve zbog lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje.
 

Čitav slučaj je pred takozvanim Dečjim sudom zaključen prošlog petka i stavljen ad akta. Naravno da se traume ne mogu odagnati jednim pokretom ruke, ali vreme leči sve i čini da se, hrišćanski, mnogo toga oprosti i ponešto zaboravi.

Raspust u Srbiji

 

- Moramo rešiti i pitanje našeg statusa u Americi, a tek na kraju školske godine otići ćemo u Srbiju na duži odmor i odlučiti šta i kako dalje. Sada se sve kockice polako slažu i sve dolazi na svoje mesto - dodaje Vuk Nastić.

 

"Mnogo je obaveza pred nama ovih dana. Deca su ponovo upisana u svoju bivšu školu i raduju se svakom novom danu sa svojim vršnjacima. Ta iskrena dečja prijateljstva sada su nastavljena tamo gde su veze prekinute pre tih sumornih osam meseci. Damjan je ponovo među svojim starim drugovima, i svakim danom je sve više onaj isti, kakvog ga mi i poznajemo. U subotu smo bili u našoj crkvi u Sakramentu, na festivalu folklora, i to nam je svima veoma prijalo, naročito deci, ponovo okruženoj svojim vršnjacima. Beskrajno smo zahvalni svim našim sunarodnicima koji su kroz ovu tešku borbu bili uz nas. U nedelju smo bili na službi u grčkoj crkvi u Staktonu, koja nam je takođe u ovoj borbi mnogo pomogla", kaže za "Vesti" Vuk Nastić.
 

U ponedeljak im je u goste , kao što je i obećao, došao generalni konzul Srbije Desko Nikitović koji je osim radosnog susreta sa porodicom imao i zvanične razgovore sa advokatima Pauelom i Bujeom, kao i sa državnim javnim tužiocem.
 

Nažalost, porodica će uskoro morati da se iseli iz kuće u kojoj trenutno živi, koju su zbog neplaćanja mesečnih rata izgubili zbog hipoteke, zbog čega su još više finansijski uzdrmani.
 

"Namera nam je da iznajmimo kuću ili stan, ali i da odemo iz ovog kraja i preselimo se u zalivsku oblast San Franciska. Nije nam lako da se sa time sada borimo, ali verujemo da će se sve na kraju završiti dobro. Najvažnije je da je porodica na okupu", zaključio je Vuk Nastić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online