Petak 25.02.2011.
14:05
M. Filipović - Vesti

Nastići se vraćaju normalnom životu

Konačno zajedno: Porodica Nastić
 

Nije lako, niti moguće izbrisati prethodnih osam meseci, kada su deca odlukom američke Agencije zaštitu dece bili odvojeni od roditelja, a sve zbog lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje.
 

Čitav slučaj je pred takozvanim Dečjim sudom zaključen prošlog petka i stavljen ad akta. Naravno da se traume ne mogu odagnati jednim pokretom ruke, ali vreme leči sve i čini da se, hrišćanski, mnogo toga oprosti i ponešto zaboravi.

Raspust u Srbiji

 

- Moramo rešiti i pitanje našeg statusa u Americi, a tek na kraju školske godine otići ćemo u Srbiju na duži odmor i odlučiti šta i kako dalje. Sada se sve kockice polako slažu i sve dolazi na svoje mesto - dodaje Vuk Nastić.

 

"Mnogo je obaveza pred nama ovih dana. Deca su ponovo upisana u svoju bivšu školu i raduju se svakom novom danu sa svojim vršnjacima. Ta iskrena dečja prijateljstva sada su nastavljena tamo gde su veze prekinute pre tih sumornih osam meseci. Damjan je ponovo među svojim starim drugovima, i svakim danom je sve više onaj isti, kakvog ga mi i poznajemo. U subotu smo bili u našoj crkvi u Sakramentu, na festivalu folklora, i to nam je svima veoma prijalo, naročito deci, ponovo okruženoj svojim vršnjacima. Beskrajno smo zahvalni svim našim sunarodnicima koji su kroz ovu tešku borbu bili uz nas. U nedelju smo bili na službi u grčkoj crkvi u Staktonu, koja nam je takođe u ovoj borbi mnogo pomogla", kaže za "Vesti" Vuk Nastić.
 

U ponedeljak im je u goste , kao što je i obećao, došao generalni konzul Srbije Desko Nikitović koji je osim radosnog susreta sa porodicom imao i zvanične razgovore sa advokatima Pauelom i Bujeom, kao i sa državnim javnim tužiocem.
 

Nažalost, porodica će uskoro morati da se iseli iz kuće u kojoj trenutno živi, koju su zbog neplaćanja mesečnih rata izgubili zbog hipoteke, zbog čega su još više finansijski uzdrmani.
 

"Namera nam je da iznajmimo kuću ili stan, ali i da odemo iz ovog kraja i preselimo se u zalivsku oblast San Franciska. Nije nam lako da se sa time sada borimo, ali verujemo da će se sve na kraju završiti dobro. Najvažnije je da je porodica na okupu", zaključio je Vuk Nastić.

2024 © - Vesti online