Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.02.2011.
14:42
Beta A

Svađa u Parlamentu: Ko sluša kog ambasadora

Raspravu u Skupštini Srbije danas je obeležila polemika šefice poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nade Kolundžije i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića koji je kazao da vladajuća koalicija izmenama Poslovnika o radu parlamenta ispunjava naloge Evropske komsije.

Nada Kolundžija i Tomislav Nikolić se "zakačili" oko ambasadora

Posle navoda Nikolića da se Poslovnik menja po nalogu Evropske komisije, Kolundžija je kazala da stranke vladajuće koalicije ne kriju želju da se usvoje standardi EU.

Kolundžija je rekla da vladajuća koalicija sluša one čije standarde želi da usvoji, a ne sluša bivšeg ambasadora SAD Vilijama Montgomerija niti ga plaća da im bude savetnik aludirajući na ugovor o lobiranju koji je SNS sklopila sa Montgomerijem. Kolundžija je kazala da vladajućoj koaliciji ne može savetnik da
bude "ni četnički vojvoda", ni čovek koji je rekao da će preispitati presudu po kojoj je Milorad Ulemek Legija kriv za ubistvo premijera Zorana Đinđića, misleći na Nikolića.

Kolundžija je dodala da vladajućoj koaliciji ne može savetnik da bude ni čovek koji je tvrdio da je Srbija sigurna kuća za Ratka Mladića, a danas je spreman da ga uhapsi, ni onaj koji je "zaratio", a sada je spreman da razgovara sa Hašimom Tačijem.

Nikolić je poručio Kolundžiji da "promeni ploču" koja se "izlizala" jer, kako je naveo, to sluša deset godina i upitao da li je on upropastio Srbiju i da li je slušao ambasadore.

"Je l Montgomeri Amerika? Ajde da vidimo ko koga sluša i čije naloge ispunjava", naveo je Nikolić.

Kolundžija je kritikovala vlast u Srbiji pre demokratskih promena 2000. godine u kojoj je bio i Nikolić i navela da sadašnja vlast popravlja greške iz prošlosti. Nikolić je rekao da te zamerke treba da uputi Socijalističkoj partiji Srbije kojoj je, kako je rekao, tadašnja Srpska radikalna stranka čiji je zamenik predsednika bio do 2008. samo pomagala godinu i po dana i dodao da sada život ide dalje.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, koja se na kratko uključila u polemiku, poručila je Nikoliću da ne treba da bude portparol socijalista i da bi uvredila Nikolića kada bi odgovorila na njegove navode.

U parlamentu i dalje traje rasprava o izmenama Poslovnika o radu Skupštine koji se tiču odnosa parlamenta i nezavisnih tela. 

POVEZANE VESTI

Sreda 23.02.2011. 14:46
Rugala se sova senici da ima veliku glavu :)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online