Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 18.02.2011.
12:14

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Bivši glumac novi iguman manastira Draganac

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije (Šibalić) juče je postavio dečanskog jeromonaha Ilariona (Lupulovića) za vršioca dužnosti nastojatelja manastira Draganac, nedaleko od Gnjilana, u Kosovskom pomoravlju, saopštila je eparhijska Informativna služba.

Manastir Draganac

Da podsetimo, jeromonah Ilarion (Rastko Lupulović) rođen je 1974. godine u Beogradu. Ljubiteljima filmske umetnosti ostao je, između ostalog, upamćen po filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Otac Ilarion (Rastko Lupulović), nekadašnja velika nada i izuzetan talenat srpskog glumišta, kako filmskog tako i pozorišnog, ali i bivši gitarista beogradske rok grupe "Kanda, Kodža i Nebojša", pre više od jedne decenije odlučio je da život zauvek posveti Bogu. Na iznenađenje kolega u pozorištu Atelje 212, gde je bio angažovan, i prijatelja iz rok grupe, bez ikakvih javnih nagoveštaja, napustio je svetovni način života i avgusta 1996. otišao u manastir Visoki Dečani, gde se potom zakaluđerio.


Dosadašnji nastojatelj Kirilo (Đurković), kako se navodi, razrešen je dužnosti na sopstveni zahtev i nastaviće i dalje da živi i Bogu služi u manastiru koji je izgradio i unapredio od 1997. godine kada je postavljen za nastojatelja.


Jeromonah Kirilo zamonašio se u manastiru Visoki Dečani 1995. Veoma je poštovan u Kosovskom pomoravlju i poznat kao neimar koji je obnovio nekad zapušteni manastir Draganac, koji je posvećen Svetom Arhangelu Gavrilu i prvi put se pominje u povelji Svetog Kneza Lazara iz 1381. godine.

Kum Voje Brajovića

 

Kum i kumče: Ilarion i Voja Brajović 
U monaštvu je naučio ikonopis i godinama se uspešno bavio ikonopisanjem u Visokim Dečanima. U manastiru Visoki Dečani pre tri godine, prilikom krštenja glumačkog barda Voje Brajovića, koji je u to vreme bio ministar kulture Srbije, jerominah Ilarion (Lupulović) bio mu je kum.

 

POVEZANE VESTI

Petak 18.02.2011. 12:35
Досадашњи настојитељ манастира Драганац код Новог Брда није разрешен на свој захтев већ вољом неканонског владике Шибалића. Отац Кирило, игуман манастира у Драганцу недалеко од Новог Брда у последњих неколико година саградио је читав манастирски комплекс о коме је недавно било речи у чувеној емисији "квадратура круга". Захваљујући оцу Кирилу, манастир Драганац је поново отворен и пун је верника.Његово разрешење има везе са разрешењем владике Артемија. Старешинство манастира понуђено је оцу Игњатију који није желео да прихвати ову одлуку новоименовани игуман је рекао да "ћути и трпи".
Petak 18.02.2011. 12:47
Браћо и сестре на Космету пробудите се из сна! Ово је догађај који мора отворити очи онима који још увек ћуте Епископа вашег Артемија су прогнали,монаси су избегли,за њима и сада овога часа одлазе и друга њихова сабраћа,као што је О.Георгије из Ђ.ступова који је храбро исповедао да је за њега једини епископ Рашко-призренски Артемије и да се не слаже са неправдом која је учињена. Сада терају у изгнанство једног дивног монаха који је са великом љубављу све вас у најтежим тренуцима храбрио и помагао,терају и О.Игњатија који исповеда такође да је за њега епископ Рашко -призренски Артемије.
Petak 18.02.2011. 17:23
Sve sami datumi kazu, sa Kirilom pocelo obnavljanje 1995, a ovaj dobio nagradu na Sterijinom pozorju 1996. Gde je bio dotle Kirilo a gde je bio glumac i gitarista a gde su sada, tako tetura i Srbija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online