Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 12.02.2011.
12:17
N. S. Preradović - Vesti A

Ne plašim se napada Milana Beka

Napad na predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać izazvao je burne reakcije u srpskoj javnosti koja je osudila pamflet "Večernjih novosti" protiv žene koju mnogi doživljavaju kao jedinog pravog borca protiv malverzacija političkih moćnika. Verica Barać u izjavi za "Vesti" kaže da je zadovoljna načinom na koji je javnost reagovala na to "što je gospodin Beko zloupotrebio medij koji je u njegovom vlasništvu".

Momci, karte na sto: Verica Barać


- Napao je mene, a nije imao nijednu rečenicu kojom bi opovrgao dokaze koje Savet ima o njegovim privatizacijama - kaže Baraćeva. Ona smatra da je najveći problem to što se autor pamfleta predstavlja kao glasnogovornik Vlade.


- Onaj ko je pisao tekst govori šta Vlada treba da radi i kako da se ophodi prema Savetu. To je nedopustivo i smatram da bi neko iz Vlade morao da reaguje. Država, koja je bila vlasnik "Novosti", trebalo bi da je najviše zainteresovana da se razreši pitanje privatizacije te kompanije. Nijedna državna institucija nije reagovala na činjenicu da jedan čovek nezakonito drži medij koji je nekad bio u državnom vlasništvu, navodi Baraćeva.

Aluzije o hobotnici

 

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković i poverenik za informacije Rodoljub Šabić rekli su da napadi na Baraćevu predstavljaju pokušaje pritiska na kontrolne organe države .
- Populistička prozivka i aluzije o hobotnici su pokušaj da se spreči uočavanje pravih hobotnica. Posebno je opasno ako se vlasnici medija kriju iza novinskih komentara, a u stvari štite lične interese - naveli su Janković i Šabić.


Ona dodaje da se ne plaši ljudi koji su "bogatstvo zgrnuli u vreme sankcija, izneli novac iz zemlje, a sada se vraćaju preko of-šor kompanija i kupuju nezakonito u Srbiji".
Inače, Milan Beko podneo je novu tužbu protiv Verice Barać kojom traži naknadu materijalne štete od dva miliona dinara zbog navoda Saveta da je Beko jedan od monopolista koji je tu poziciju sticao na nezakonit način.

POVEZANE VESTI

Subota 12.02.2011. 13:02
Umesto da ovu ženu paze kao malo vode na dlanu dopuštaju da je mafijaši šikaniraju. Naravno kad su svi na jaslama mafije.
Subota 12.02.2011. 12:22
Шта мислиш кад би она била председник Владе ?
Subota 12.02.2011. 13:29
Nekad bi DB lepo pozvala "kombinatora" da mu uzme uzjavu po tom pitanju i završio bi kao Bata Todorović koji je i umro u Titovom zatvoru. To se krivično delo zvalo podrivanje ekonomske stabilnosti države. Ali ovde samo Verica Barać štiti državni interes, a lopine razvlače i razvaljuju kao da će stvar trajati večito i neće biti promene režima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online