Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 12.02.2011.
12:03
P. Arsić - Vesti A

Tadić: Srbiji preti slom!

Optimizam koji u javnosti pokušava da širi predsednik Srbije Boris Tadić, da lansira sliku o Srbiji kao regionalnom lideru, nije se mogao ni naslutiti na sastanku Tadića sa predstavnicima Srba iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije, Albanije, Rumunije i Mađarske. Naprotiv, prevladao je sasvim drugačiji ton. Teška ekonomska situacija, žestoki spoljni pritisci i unutrašnje-politički sukobi ozbiljno ugrozili državu, otvoreno je rekao predsednik.

Boris Tadić

Sagovornici ''Vesti'', koji su 8. februara učestvovali na pomenutom sastanku u Beogradu, tvrde da Tadića ''nikada nisu čuli tako otvorenog i tako zabrinutog''.

Sve što se moglo zaključiti iz njegovog izlaganja, kažu, jeste da je Srbija na kolenima i u ogromnim problemima iz kojih ne zna kako da izađe.


- Ono što smo čuli od Tadića jako nas je zabrinulo, jer govori da je u Srbiji kriza mnogo veća nego što se to da naslutiti iz medija, a to odmah nije dobro ni za Srbe koji žive van Srbije.

Svi smo zajedno u vrlo teškoj i neizvesnoj situaciji - ispričao je našem listu jedan od učesnika sastanka.


Na pitanje ''Vesti'' da li je razlog Tadićeve brige ekonomska kriza koja potresa Srbiju i pritisci opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke, naš sagovornik kaže da je to samo jedan do razloga.


- Srbija je suočena i sa snažnim spoljnim pritiscima s kojim joj je vrlo teško da se izbori, jer je istovremeno suočena i sa unutrašnjim slabostima, od duboke ekonomske krize kojoj se ne naziru ni kraj ni rešenje, do unutrašnje političke krize. Ono što dodatno brine jeste razjedinjenost Srbije. I kada saberete te unutrašnje i spoljne pritiske, krizu, jasno vam je da se može očekivati samo prasak - veli on.


Zbog celokupne situacije oko Srbije, naglašavaju naši sagovornici, i položaj Srba koji žive van Srbije, a pogotovo onih u RS, postaje daleko teži.


- Kad god je Srbija bila slaba, ceh su plaćali Srbi van Srbije. RS je suočena sa jednako dubokom ekonomskom krizom, ako ne i gorom, od Srbije, i pitanje je meseca kada će i nju početi da potresaju socijalni protesti.

Za razliku od Srbije koja je suverena zemlja, RS i BiH su protektorat, pa kada u takvoj situaciji imate ekonomsku nestabilnost koja za sobom vodi političku nestabilnost, to je idealno tlo za spoljne pritiske na RS. Pri tome, teško je očekivati pomoć Srbije koja se bavi sobom i svojim problemima - naši sagovornici iz RS ne kriju zabrinutost nakon sastanka sa predsednikom Srbije.

Subota 12.02.2011. 12:13
скот нас је и довео до ове ситуације сад кука к`о нека баба! Колико прочитах између редова ми у РС смо први за одстрел, јер је Космет већ поклоњен, али ми немамо другог избора до борбе за голи опстанак, није ово први пута да нас Србија пушта низ воду!
Subota 12.02.2011. 12:12
Хвала на овом чланку господине Арсићу! "Ono što smo čuli od Tadića jako nas je zabrinulo, jer govori da je u Srbiji kriza mnogo veća nego što se to da naslutiti iz medija, a to odmah nije dobro ni za Srbe koji žive van Srbije"..... Ко држи главне медије у држави? Ко је изгласао закон о информисању, са казнама које немају везе са реалношћу, са контролом која је равна фашистима за време 2.св.рата!?! Ко свесно лаже народ о оптимизму који никад неће нахранити гладне? Ко је судство претворио у страначко двориште? Ко је дозволио амбасадорима да "заврћу" руке, кад треба да се одради нека наказна радња за НЕдобробит државе? Могу ово до сутра... Ко лаже?
Subota 12.02.2011. 12:21
Да се очекује само прасак ?! Ко по обичају има да пукне нама ... а њима ништа, ни бубна опна.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online