Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 11.02.2011.
12:05

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Vučić: Dinkić pametniji od Tadića i Dačića

Ne nameravamo da budemo u istoj Vladi sa Demokratskom strankom. Ne nameravamo ni da spasavamo ovakvu Vladu ako ministar ekonomije Mlađan Dinkić izađe iz nje, jer je lider G17 plus pametniji političar od socijaliste Ivice Dačića i cele Demokratske stranke - kaže za "Vesti" funkcioner naprednjaka.

Aleksandar Vučić: Ne nameravamo da spasavamo ovakvu Vladu
 

Dinkić ovih dana oštro kritikuje Vladu, ako izađe iz nje možete li vi da je spasite?

- Mi da spasavamo ovakvu Vladu?! 'Ajte, molim vas.

A što da ne?

- Zato što je Dinkić pametniji političar od socijaliste Ivice Dačića i cele Demokratske stranke.
 

Jel' to na pomolu neka koalicija?

- Sada je vreme za nove izbore, to je prioritet.

Iz Demokratske stranke Srbije ne govore baš tako...

- Nisam ih baš slušao.

Kažu da to što oni nisu bili na vašem mitingu znači da ćete vi u koaliciju sa žutima?

- Znam za to. Pravo da Vam kažem ništa "pametnije" nisam čuo. Ne razumem šta time hoće da kažu.

Da li ste zadovoljni mitingom?

- Veoma sam zadovoljan. Srbija je na miran i ozbiljan način pokazala da su potrebni novi izbori, da se teško živi i da je vreme da se stvari menjaju.

Jel' Vam na mitingu nedostajao Vojislav Koštunica?

- Niko nam nije nedostajao.

Šta znače onda lapsusi Nikolića i Ilića?

- Svakom može da se desi. Da nam je Koštunica nedostajao, baš i nije. Jer, ko se ukrca u voz pa ispadne na prvoj krivini, verovatno nije razumeo zašto je u vozu. Stvari kao što je 5. oktobar ili, recimo, pad Berlinskog zida ili razumete ili ne razumete.
 

Mislite da je lider DSS-a "ispao" negde na putu demokratskih promena?

- Ne mislim baš na njega, nego inače.
 

Po nastupu nakon mitinga DSS-ovci izgledaju pomalo ljuti?

- Moja namera nije bila da bilo kog naljutim, pa ni Koštunicu. Žao mi je ako su se naljutili. Nikoga nismo hteli da vređamo, jesu se desili lapsusi ali nije nam to bila namera. Baš bih bio tužan, ako je neko ljut zbog nas a mi to nismo želeli.
 

Najavili ste da ćete sprečiti prodaju Telekoma, kako to mislite da izvedete?

- Žalosno je da se ova kompanija proda za tako sitan novac. Trebalo bi raditi na tome da se Telekom podigne jer može da se proda za dvostruko veći novac. Nismo protiv investicija, ali sada nije vreme za prodaju.

Stiropor metafora za izdržljivost

 

Čija je ideja da se za naredni protest sedi na stiroporu?


- To je metafora. Šale koje sad neki iz vladajuće koalicije prave na naš način, vređaju. Najviše narod koji teško živi. Jer, umesto da nađu rešenja za probleme oni se hvataju za sitnice. Stiropor je metafora za izdržljivost, zato smo to predložili. Priče režima na tu temu samo dodatno nervira narod jer pokazuju da je vlada neodgovorna i neozbiljna. Pokazuju da radije pričaju o stiroporu nego o standardu i problemima građana.

POVEZANE VESTI

Petak 11.02.2011. 12:21
prvo dinkic pa sad malo on. slucajno. pa, nije. dinkic je pozajmio lopatu od tome. svira na drsku. citavoj vladi...
Petak 11.02.2011. 12:20
Ko sto rekoh Dinkic rusi vladu u saradnji sa Tomom grobarom i po starom obicaju ponovo ce se nekom PRIKACITI pa opet MINISTAR. Lukav,prepreden,podmukao to su odlike Dinkuca.
Petak 11.02.2011. 12:23
Opa bato, ne znaju kako da spreče prodaju Telekoma a znali su da zovu narod u rat i pogibiju. Ne bi se prodalo da se organizuje protest i uputi pismo kupcima da će biti bojkotovani i ometani u frekvencijama. Zna se kako se bori sa kolonijalistima. Stiropor nije metafora za izdržljivost, nego za lakoću kojom pliva na vodi kako ga struja nosi. U vladu ne mogu pošto Dačić ne dozvoljava da još jednom onako alavo brljaju kao sa Miloševićem. Neka sačekaju da prvo Dveri, Naši i Obraz procene njihovu moralno - političku podobnost i evropejstvo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online