Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 11.02.2011.
03:12
Večernje novosti A

Cvetković: Neću da podnesem ostavku

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da ne planira da podnese ostavku, da Vlada nije izgubila kredibilitet i da mu je cilj da do kraja mandata ostvari velike državne ciljeve.

Cvetković: Ostajem premijer, nisam se umorio
 


"Ko se na ovom teškom putu umorio ili se plaši da će građani da vide da nije postigao rezultate u svom resoru, može slobodno da ide iz Vlade", poručio je Cvetković u intervjuu "Večernjim novostima".
 

"Bez obzira na zahteve i pritiske. Izneli smo platformu koju je najveći broj sindikata prihvatio kao racionalnu. Mi smo spremni, razumevajući da ljudi loše žive, da učinimo sve što traže, izuzev jedne stvari, a to je da ugrozimo ekonomsku stabilnost", naglasio je premijer.
 

Na pitanje koji je autoritet Vlade, kada i potpredsednik Mlađan Dinkić tvrdi da ga je izgubila, Cvetković je odgovorio da od formiranja, Vlada nije imala autoritet iz ugla opozicije i da to njemu nije bilo problematično, ali, ako je taj autoritet sporan za jednu članicu vladajuće koalicije, onda to jeste jasan politički signal koji ta stranka želi da pošalje.

"Ukoliko DS, koji me je imenovao, smatra da ne sprovodim adekvatno zacrtanu politiku vlade, naravno da ću da odem", odgovorio je premijer da li će u okviru razgovora o rekonstrukciji vlade "na tapetu" biti i njegova funkcija.
 

Cvetković je rekao da se u sredu uveče video s predsednikom Borisom Tadićem, a upitan da li mu je nudio ostavku, odgovorio je : Apsolutno ne. Razgovarali smo o značajnim temama, pre svega, o reformama koje treba da sprovedemo u procesu EU integracija.

Cvetković je rekao da će se o eventualnoj rekonstrukciji Vlade razgovarati na nivou svih koalicionih partnera i da će podržati ideju za rekonstrukciju ako se zajednički dođe do zaključka da će od tih promena biti dobiti za Srbiju, jer treba nam funkcionalna vlada, pošto su pred nama važni zadaci i poslovi.
 

"Sigurno neću grčevito da se zalažem za opstanak Vlade, ako ona ne bude funkcionalna. Sve zavisi od stranaka koje čine koaliciju", naglasio je Cvetković.
 

Cvetković smatra da izbori, koje traži deo opozicije, izbori sada bili veoma loši za Srbiju, pogotovo što je vlada u poslednjoj godini mandata, jer bi izgubili dragoceno vreme i tim prekinuli "veliki zalet ka EU".
 

Povodom Kosova i Metohije, Cvetković je ponovio da politika Srbije ostaje ista - ni implicitno, ni eksplicitno, nećemo priznati nezavisnost Kosova, ali smo spremni za dijalog.
 

On je dodao da su naši nadležni organi stalno u kontaktu sa Evropom, povodom izveštaja Dika Martija o trgovini organima.

POVEZANE VESTI

Petak 11.02.2011. 08:03
ne vidim zasto bi. ti nemas nikakvu odgovornost. ti si klovn dedinjskog cirkusa. znamo da lider DS odlucuje o svemu. pa i o tebi. ali neces biti izuzet od odgovornosti, kada vas strpaju u zabelu. moraces da prihvatis odgovornost za tudje gluposti koje si bezdusno podrzavao.
Petak 11.02.2011. 10:09
Ne sme mu se ni dozvoliti da preda ostavku posle tri godine uništavanja države. Kompletna vlada je zrela za robiju, izuzev Ugljanina koji čovek nije kriv što je bio bez resora i samo džoker u igri sa muftijom. Ostali lepo po resorima reviziju poslovanja, od Zorice Tomić do silnih pomoćnika sekretara, konsultanata i savetnika. To su ogromne pare koje treba vratiti narodu oduzimanjem imovine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online