Petak 11.02.2011.
03:12
Večernje novosti

Cvetković: Neću da podnesem ostavku

Cvetković: Ostajem premijer, nisam se umorio
 


"Ko se na ovom teškom putu umorio ili se plaši da će građani da vide da nije postigao rezultate u svom resoru, može slobodno da ide iz Vlade", poručio je Cvetković u intervjuu "Večernjim novostima".
 

"Bez obzira na zahteve i pritiske. Izneli smo platformu koju je najveći broj sindikata prihvatio kao racionalnu. Mi smo spremni, razumevajući da ljudi loše žive, da učinimo sve što traže, izuzev jedne stvari, a to je da ugrozimo ekonomsku stabilnost", naglasio je premijer.
 

Na pitanje koji je autoritet Vlade, kada i potpredsednik Mlađan Dinkić tvrdi da ga je izgubila, Cvetković je odgovorio da od formiranja, Vlada nije imala autoritet iz ugla opozicije i da to njemu nije bilo problematično, ali, ako je taj autoritet sporan za jednu članicu vladajuće koalicije, onda to jeste jasan politički signal koji ta stranka želi da pošalje.

"Ukoliko DS, koji me je imenovao, smatra da ne sprovodim adekvatno zacrtanu politiku vlade, naravno da ću da odem", odgovorio je premijer da li će u okviru razgovora o rekonstrukciji vlade "na tapetu" biti i njegova funkcija.
 

Cvetković je rekao da se u sredu uveče video s predsednikom Borisom Tadićem, a upitan da li mu je nudio ostavku, odgovorio je : Apsolutno ne. Razgovarali smo o značajnim temama, pre svega, o reformama koje treba da sprovedemo u procesu EU integracija.

Cvetković je rekao da će se o eventualnoj rekonstrukciji Vlade razgovarati na nivou svih koalicionih partnera i da će podržati ideju za rekonstrukciju ako se zajednički dođe do zaključka da će od tih promena biti dobiti za Srbiju, jer treba nam funkcionalna vlada, pošto su pred nama važni zadaci i poslovi.
 

"Sigurno neću grčevito da se zalažem za opstanak Vlade, ako ona ne bude funkcionalna. Sve zavisi od stranaka koje čine koaliciju", naglasio je Cvetković.
 

Cvetković smatra da izbori, koje traži deo opozicije, izbori sada bili veoma loši za Srbiju, pogotovo što je vlada u poslednjoj godini mandata, jer bi izgubili dragoceno vreme i tim prekinuli "veliki zalet ka EU".
 

Povodom Kosova i Metohije, Cvetković je ponovio da politika Srbije ostaje ista - ni implicitno, ni eksplicitno, nećemo priznati nezavisnost Kosova, ali smo spremni za dijalog.
 

On je dodao da su naši nadležni organi stalno u kontaktu sa Evropom, povodom izveštaja Dika Martija o trgovini organima.

2024 © - Vesti online