Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 09.02.2011.
18:11 >> 22:25h
Vestionline A

LDP: Koštunica i Stojković u aferi "Kolubara"

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da policija i tužilaštvo u slučaju preduzeća "Kolubara" najpre moraju da obave informativne razgovore i utvrde odgovornost lidera DSS i bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunice i nekadašnjeg ministra pravde Zorana Stojkovića. DSS je odbacila tvrdnje Jovanovića, ocenivši ih kao čistu laž.

Ispitati umešanost Koštunice i Stojkovića: Čedomir Jovanović
 


Kako navodi LDP, Jovanović je Koštunicu i Stojkovića označio kao "najistaknutije političke zaštitnike lopovluka u 'Kolubari'", navodeći da je "redosled poteza jasan ako vlast želi da utvrdi punu istinu o 'Kolubari'".


"Ako se ne počne od vrha političke piramide ovog kriminalnog udruženja, i ova afera će se završiti na isti način na koji su se u prethodnih nekoliko godina završavali svi slični postupci. Danas Srbija mora da sazna koliko su bili prizemni interesi koji su se krili iza Koštuničine kampanje kriminalizacije Zorana Đinđića, koja je dovela do ubistva premijera, a zatim i rušenja njegove vlade krajem 2003. godine", naveo je Jovanović.

Prema rečima Jovanovića, ozbiljna istraga i "gonjenje" u aferi "Kolubara" najbolje će pokazati cenu "lažnog patriotizma" D S S, koji je posle 5. oktobra postavio svoje ljude, uključujući i Vladana Jovičića, na mesta direktora "Kolubare".


DSS: Jovanović laže!

 

Portparol DSS-a Petar Petković izjavio je, povodom izjave lidera LDP Čedomira Jovanovića, da su čelnici njegove stranke uvek i do zadnjeg slova poštovali zakon i uvek radili u najboljem interesu države.
Prema rečima Petkovića, "DSS se uvek zalagala da sve državne institucije obavljaju svoj posao isključivo po zakonu, najodlučnije braneći istinu protiv svih vrsta laži i ispada koje Jovanović sebi dozvoljava kada je u pitanju DSS".
On je u pisanoj izjavi ocenio da "svaka reč, koju je do sada Čedomir Jovanović izgovorio o Koštunici, predstavlja čistu laž".
Petković je naglasio da je "pravo pitanje kako je Čedomir Jovanović u politiku ušao sa pohabanim patikama i preko noći stigao do dedinjskih vila, džipova i luksuznih stanova". Za razliku od njega, smatra Petković, u Srbiji postoje ljudi koji su dugo u politici i koji nikakve lagodnosti i privilegije za sebe nisu prisvojili.

Ministar pravde postao je Zoran Stojković, rekao je Jovanović i podsetio da je Stojković pre toga bio advokat onih protiv kojih je 2002. godine podignuta krivična prijava za pljačke u Kolubari.

"Kada smo u republičkoj vladi 2002. godine otkrili da u 'Kolubari', na način koji je poslednjih dana i javnosti postao poznat, kroz organizovani kriminal nestaje ogroman novac, odmah smo smenili Jovičića, koji je bio kadar D S S, na mesto direktora imenovali nestranačku ličnost Slobodana Đerića, prekinuli kriminalni lanac i podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih za prethodne ogromne malverzacije", rekao je lider LDP.

On je dodao da je D S S sprečila "otkrivanje istine i sudski postupak" i da je, između ostalog i zbog namere da zaustavi ovaj slučaj, na svaki način pokušavala i uspela da sruši vladu krajem 2003. godine.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.02.2011. 18:36
Cedomor bolje da se zabavi sa privatizacijom Sartida koji je USSteel kupio za 20 miliona evra, a dugove od milijarde preuzela drzava Srbija. Ovo sa Kolubarom ce ispitati finansijska policija, nije ugalj prasak pa da se usmrka, ima dokumentacija za sve. Nesto su se bas unervozili i pozicija i "opozicija" oko Kostunice i njegovih vila jahti i dzipova. Trta brate ne zna se iz cega ce da gadja.
Sreda 09.02.2011. 19:32
Jadna smo mi drzava kad ovakvi kao Ceda Jovanovic,brane pravdu i postenje,on nije dostojan kao ni vecina srpskih politicara na vlasti i u opoziciji da pomenu ime Dr.Vojislava Kostunice!
Sreda 09.02.2011. 20:45
CEDOMIR JOVANOVIC JE NAJBOLJI SRBIN NAJPRAVEDNIJI I NAJISKRENIJI . COVJEK KOJI MOZE OD SRBIJE NAPRAVITI SILU , JEDNU JAKU I STABILNU ZEMLJU...........I ONO STO ON IZNESE U JAVNOS JE 100 % TACNO..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online