Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 08.02.2011.
15:53
Vestionline A

Šta bi sa koferčetom, Sartidom, Dulićem, satelitom itd?

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić optužio je vlast da sakriva afere funkcionera i direktora javnih preduzeća iz stranaka vladajuće kolacijie, čekajući da optužnice zastare, dok se, istovremeno, obračunava sa NS.

Ilić je, na konferenciji za novinare, komentarišući početak suđenja potpredsedniku NS Milanku Šarančiću, optuženom za zloupotrebe na Železnicama Srbije, istakao da nijedan element optužnice nema uporište.


On smatra da se radi o obračunu sa NS, dok vlast ćuti o svojim aferama.

Svi su umešani u afere, samo što se neke procesuiraju a druge ne: Velimir Ilić

Zašto je zaustavljen slučaj VIP salona na Aerodromu Beograd i direktora Aerodroma Bojana Krišta, šta je sa novcem iznetim na Kipar, Sartidom, zašto se čekalo da slučaj zastari, zašto nije podignuta optužnica, zapitao je Ilić.


On pita i šta je sa "aferom kofer", u kojoj su svi oslobođeni, kao i sa slučajem zakupljivanja izraelskog satelita, gde su "sad svi srećni što je svedeno na samo 28 miliona evra, umesto 43", za šta niko nije odgovoran.


Ilić je rekao i da bi ministar za prostorno planiranje Oliver Dulić trebalo krivično da odgovara, tereteći ga da je posao postavljanja optičkog kabla uz Koridor 10, "vredan 200 miliona evra godišnje" dao bez tendera privatnoj firmi, koja nije ni imala dozvolu za bavljenje telekomunikacijama".


"Da li je Upravni odbor Puteva Srbije raspravljao o tome, Vlada, Skupština, Odbor za saobraćaj i veze, da li su saglasnost dala sva javna preduzeća koja treba da daju, Vojska i ostale službe koje su nadležne", zapitao je Ilić.


On je, komentarišući ekonomsku situaciju u zemlji, naglasio da je pozvao građane da svoje račune za struju pošalju u Predsedništvo Srbije, Vladu i Skupštinu, jer ni oni, kako je rekao, ne plaćaju električnu energiju, ni grejanje.


Prema mišljenju Ilića, u Vladi ima previše agencija, koje "niču kao pečurke".

Utorak 08.02.2011. 15:57
Srbija drzava na Balkanu u kojoj lopovi prozivaju lopove
Utorak 08.02.2011. 18:07
У Србији би могла да се усвоји нова народна пословица: "Лако је њему угодно живети, десила му се афера".
Utorak 08.02.2011. 19:46
Dok Velja nije kraduckao isao bagerom na vlast. Sada ce da sedi na stiroporu besan sto je malo ukrao kad vidi kako ovi cepaju do koske. Ako bude plakao na stiroporu, kupice mu Baba JULA ruski sladoled i poslati po Vulinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online