Utorak 08.02.2011.
15:53
Vestionline

Šta bi sa koferčetom, Sartidom, Dulićem, satelitom itd?

Ilić je, na konferenciji za novinare, komentarišući početak suđenja potpredsedniku NS Milanku Šarančiću, optuženom za zloupotrebe na Železnicama Srbije, istakao da nijedan element optužnice nema uporište.


On smatra da se radi o obračunu sa NS, dok vlast ćuti o svojim aferama.

Svi su umešani u afere, samo što se neke procesuiraju a druge ne: Velimir Ilić

Zašto je zaustavljen slučaj VIP salona na Aerodromu Beograd i direktora Aerodroma Bojana Krišta, šta je sa novcem iznetim na Kipar, Sartidom, zašto se čekalo da slučaj zastari, zašto nije podignuta optužnica, zapitao je Ilić.


On pita i šta je sa "aferom kofer", u kojoj su svi oslobođeni, kao i sa slučajem zakupljivanja izraelskog satelita, gde su "sad svi srećni što je svedeno na samo 28 miliona evra, umesto 43", za šta niko nije odgovoran.


Ilić je rekao i da bi ministar za prostorno planiranje Oliver Dulić trebalo krivično da odgovara, tereteći ga da je posao postavljanja optičkog kabla uz Koridor 10, "vredan 200 miliona evra godišnje" dao bez tendera privatnoj firmi, koja nije ni imala dozvolu za bavljenje telekomunikacijama".


"Da li je Upravni odbor Puteva Srbije raspravljao o tome, Vlada, Skupština, Odbor za saobraćaj i veze, da li su saglasnost dala sva javna preduzeća koja treba da daju, Vojska i ostale službe koje su nadležne", zapitao je Ilić.


On je, komentarišući ekonomsku situaciju u zemlji, naglasio da je pozvao građane da svoje račune za struju pošalju u Predsedništvo Srbije, Vladu i Skupštinu, jer ni oni, kako je rekao, ne plaćaju električnu energiju, ni grejanje.


Prema mišljenju Ilića, u Vladi ima previše agencija, koje "niču kao pečurke".

2024 © - Vesti online