Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 05.02.2011.
06:39
Politika A

Dinkić: Završio sam sa Ilićem

Ni predsednik Vlade Mirko Cvetković, ni ministarka finansija Diana Dragutinović nisu do sada odgovorili na zahtev potpredsednika vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića da smene državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Ugrožen mu autoritet i naneta moralna šteta: Mlađan Dinkić
 

Ovakav zahtev Dinkić je izneo u pismu koje je im je uputio 2. februara, a u kojem, između ostalog navodi da je "ničim izazvani i potpuno neosnovani brutalni napad državnog sekretara Ilića” naneo veliku moralnu štetu čitavoj Vladi i ugrozio Dinkićevu reputaciju u javnosti.


On je naveo da ga je Ilić, uprkos tome što je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na predlog predugovora o investicionom projektu "Gorenja” u Zaječaru, koji je potom usvojila i Vlada, optužio za navodno otimanje investicije Valjevu i zloupotrebu budžetskog novca u političke svrhe.


”Nikada se nije dogodilo da je neko na tako grub način zloupotrebio neku državnu instituciju (Ministarstvo finansija) u političke svrhe, kao što je to ovom prilikom Ilić uradio. Njegova očita namera je bila da me omalovaži, izazove animozitet građana Valjeva prema meni i pokuša da me iskompromituje u javnosti, na osnovu lažnih podataka koje je izneo. Verujem da vam je jasno da zbog svega ovoga moja dalja saradnja sa gospodinom Ilićem više nije moguća”, naveo je Dinkić.


Na ovo pismo Dinkić će, kako su nam kazali u kabinetu premijera dobiti pisani odgovor narednih dana, dok je u Ministarstvu finansija za ”Politiku” rečeno samo da ”ne žele da komentarišu navode i zahteve ministra Dinkića”.

Ministarstvo ekonomije traži zaštitu

”Očekujemo da premijer zaštiti integritet vlade i njeno jedinstvo. Ako se ovo Ilićevo nemoralno ponašanje ne sankcioniše, sutra će svako ko sedi u vladi imati pravo da istu tu vladu napada, ili njene ministre ili samog premijera. Zato ovo nije običan odnos prema pogrešnom istupanju jedne postavljene osobe, već odnos prema principima funkcionisanja vlade. Ili smo jedinstveni ili nismo”, navedeno je dopisu koji je u "Politiku" upućen iz Ministarstva ekonomije.

Subota 05.02.2011. 09:35
on ce sve na robiju poslati samo da se neko ne doseti. bio i ostao najveci pljackas srbije. u crno nas je zavio.
Subota 05.02.2011. 10:11
Panika ga hvata vidi se po svakom postupku, bliži se gubitak na izborima pa gubitak imuniteta, i onda stopama Sanadera. Ovo sa Unijom Regiona i kupovinom sirotinjskih glasova po Zaječaru, Nišu i Leskovcu je očajnički pokušaj pred hapšenje. U Vojvodini nema teorijske šanse, propadoše i on i "naša Maja" kao kroz trule gaće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online