Subota 05.02.2011.
06:39
Politika

Dinkić: Završio sam sa Ilićem

Ugrožen mu autoritet i naneta moralna šteta: Mlađan Dinkić
 

Ovakav zahtev Dinkić je izneo u pismu koje je im je uputio 2. februara, a u kojem, između ostalog navodi da je "ničim izazvani i potpuno neosnovani brutalni napad državnog sekretara Ilića” naneo veliku moralnu štetu čitavoj Vladi i ugrozio Dinkićevu reputaciju u javnosti.


On je naveo da ga je Ilić, uprkos tome što je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na predlog predugovora o investicionom projektu "Gorenja” u Zaječaru, koji je potom usvojila i Vlada, optužio za navodno otimanje investicije Valjevu i zloupotrebu budžetskog novca u političke svrhe.


”Nikada se nije dogodilo da je neko na tako grub način zloupotrebio neku državnu instituciju (Ministarstvo finansija) u političke svrhe, kao što je to ovom prilikom Ilić uradio. Njegova očita namera je bila da me omalovaži, izazove animozitet građana Valjeva prema meni i pokuša da me iskompromituje u javnosti, na osnovu lažnih podataka koje je izneo. Verujem da vam je jasno da zbog svega ovoga moja dalja saradnja sa gospodinom Ilićem više nije moguća”, naveo je Dinkić.


Na ovo pismo Dinkić će, kako su nam kazali u kabinetu premijera dobiti pisani odgovor narednih dana, dok je u Ministarstvu finansija za ”Politiku” rečeno samo da ”ne žele da komentarišu navode i zahteve ministra Dinkića”.

Ministarstvo ekonomije traži zaštitu

”Očekujemo da premijer zaštiti integritet vlade i njeno jedinstvo. Ako se ovo Ilićevo nemoralno ponašanje ne sankcioniše, sutra će svako ko sedi u vladi imati pravo da istu tu vladu napada, ili njene ministre ili samog premijera. Zato ovo nije običan odnos prema pogrešnom istupanju jedne postavljene osobe, već odnos prema principima funkcionisanja vlade. Ili smo jedinstveni ili nismo”, navedeno je dopisu koji je u "Politiku" upućen iz Ministarstva ekonomije.

2024 © - Vesti online