Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 28.01.2011.
05:09
Bliconline A

"Srpska deca neće slaviti Bajram"

Paralelno sa Svetosavskom akademijom u Novom Pazaru, u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji održana je tribina o "prisilnoj asimilaciji i pokrštavanju Bošnjaka", na kojoj je muftija Muamer Zukorlić poručio da srpska deca neće morati da slave Bajram, kada Sandžak postane autonomija.

Zukorlić: Kad Sandžak bude autonomija...
 


"Kada bude ostvarena autonomija Sandžaka, garantujem srpskoj pravoslavoj deci da neće morati da učestvuju ni u jednoj formi obeležavanja Bajrama, niti bilo kog verskog čina, već će im biti zagarantovan verski i nacioanlni identitet u kolektivnom i individualnom smislu", poručio je Zukorlić.
 

On je zatražio da se prema Internacionalnom univerzitetu, čiji je on predsednik, ispoštuju isti standardi kao prema novopazarskom Državnom univerzitetu i svim drugim univerzitetima.
 

Kada je akreditacija Internacionalnog univerziteta u pitanju, on je ocenio da je tu reč isključivo o političkom pitanju, jer se, kako je rekao, o njegovoj opstrukciji donose isključivo političke odluke i one se mogu pobediti isključivo politikom.
 

"Dokle Islamska zajednica ne bude jedinstvena, dok nam ne bude vraćena vakufska imovina, dok našoj deci ne bude priznato pravo u školama, legalnost statusa Bošnjačkog nacionalnog veća i, dok se ne akredituje Internacionalni unvierzitet muftija će se baviti politikom", poručio je Zukorlić, dodavši “sviđalo se to nekom ili ne”.
 

On je rekao da nije tačno da se školska slava Sveti Sava obeležava u svim školama u Srbiji već da jedino "jadni Romi i bolesni Bošnjaci se na to teraju".
 

"Prema tome, da znate od ove godine više nikada u Sandžaku neće naterati na ono što im ne pripada", kazao je muftija, koji je poslednjih dana intenzivno pozivao decu, roditelje, nastavnike i direktore škola u Sandžaku na bojkot svetosavskih svečanosti, smatrajući to pokušajem pokrštavanja.

POVEZANE VESTI

Petak 28.01.2011. 05:21
Sta ovaj radi i prica po Srbiji je za verovali ili ne. Treba ga jos pustiti,ne diraj neprijatelja dok gresi.
Petak 28.01.2011. 06:49
Ja ovo njegovo kada sandžak dobije autonomiju Srbi neće morati da slave bajram,ovako shvatam.Kada sandžak bude nezavisna država,u njoj Srba biti neće,i mi njih nećemo terati da uče kako su se turci od 1200 i neke mučili,kako su morali jadni da siluju i ubijaju po Srbiji.Muftija je neki islamski sveštenik kao,koliko ja znam o muftijama,nije njihovo da nose vatreno oružje.Koliko ja znam,u NP se za razliku od ostalih gradova u Srbiji,licima sa dozvolom,odobrava kupovina 100 metaka godišnje po cevi,a u BG naprimer,do 50 komada maximum.Muftija,može ti se muftija,sa sorry boss co. možeš da gaziš,ali Vlada to ne šljivi 2%,kod njega se zna šta se radi u tvom slučaju,dobija se džamija u ćorki!
Petak 28.01.2011. 08:45
Srpska deca su u PRAVOSLAVNOJ SRBIJI,naravno da ima i drugih vera i tako treba i da bude,ali vecinsko stanovnistvo je pravoslavno i tako je bilo i bice,a ko zeli da zivi po nacelima nekih drugih religija neka ide u drzave gde vecina pripada toj religiji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online