Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 25.01.2011.
11:11
N. Jokić - Vesti A

Marti: Pogodio sam kriminalce u živac!

"Mnogi me pitaju šta mi je bilo da objavim izveštaj o trgovini organima. Ne bih bio u miru sa samim sobom da nisam ispunio mandat koji mi je poverio Savet Evrope", rekao je švajcarski senator Dik Marti u intervjuu lozanskom dnevniku "L maten". "Pravi je skandal što su zatvarane oči pred kriminalnim delovanjima pojedinih krugova, koji su dovedeni na vlast u Prištini", istakao je Marti.

On je rekao da je njegov izveštaj izazvao uznemirenje jer su gotovo svi elementi već bili poznati.

Nisam mogao da ćutim: Dik Marti


- Izveštaj je pogodio u najosetljiviji živac - rekao je Marti i dodao da su ga već nazivali lažovom koji fantazira kada je objavio izveštaj o tajnim zatvorima i letovima CIA.


Marti kaže da ne daje krivične dokaze za optužbe, jer "nije istražni sudija", već samo istraživač, a njegov izveštaj, kako je dodao, sadrži veoma tačne detalje i precizne detalje.

On je podsetio na izveštavanje "Njujork tajmsa" i britanskog "Gardijana" na ovu temu, uz pozivanje na izveštaj FBI iz 1999. godine u kome se navodi da je OVK kriminalna organizacija koja trguje drogom. Šest godina kasnije, nemački nedeljnik "Špigl" takođe je izvestio o trgovini ljudskim organima citirajući izveštaj nemačke obaveštajne službe, dodao je Marti.


Švajcarski senator ističe da ga je zabolela kritika koja je došla iz Švajcarske, gde su mu pojedine kolege prišle i sugerisale mu da je bolje da se "bavi interesima Švajcarske".


- Zar to nije naš interes - zapitao je Marti i dodao: "Ako nismo sposobni da branimo tuđa prava, doći će vreme da nećemo biti sposobni da branimo ni naša."


Žestoka reakcija na izveštaj ostavila je, prema pisanju štampe, tragove na Martiju.
"Nije zadovoljstvo biti optužen za lažova i nacistu", rekao je Marti povodom izjave premijera Kosova u ostavci Hašima Tačija u kojoj je švajcarskog poslanika uporedio sa Jozefom Gebelsom.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.01.2011. 11:27
Hvala Vama, bez Vas porodice otetih bi izgubile nadu, ono zadnje sto nestaje u coveku!
Utorak 25.01.2011. 11:57
pravi i najveći kriminalci nalaze se u tvom okruženju a ne na kosovu .tu su samo sitne ribe i potrošni materijal.
Utorak 25.01.2011. 11:54
"Ako nismo sposobni da branimo tuđa prava, doći će vreme da nećemo biti sposobni da branimo ni naša." - bravo Marthi ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online