Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 21.01.2011.
06:12
Vecernje novosti A

"Ne žalim zbog bombardovanja Srbije"

Alister Kembel, pres sekretar bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, kaže za "Novosti" da ne žali što je NATO bombardovao SR Jugoslaviju. “Naš zadatak bio je da Milošević odustane od politike etničkog čišćenja, da srpske trupe napuste teritoriju Kosova, da se stvore uslovi za povratak izbeglica. Bili smo u pravu što smo se upustili u to”, objašnjava on.

Veliki broj civila stradao je tokom NATO bombardovanja
 


Drugi deo Kembelovih "Dnevnika" izašao je u četvrtak iz štampe u Velikoj Britaniji.


Svojevremono drugi najmoćniji čovek u Velikoj Britaniji, Alister Kembel je tokom pune decenije bio desna ruka i pres-sekretar premijera Tonija Blera. Poznat je javnosti i kao ”kralj spinovanja” ili ”arhitekta rata”, što je zaslušio između ostalog time što je ubedio britansku i svetsku javnost u opravdanost bombardovanja SR Jugoslavije i invazije na Irak.

Bez ustručavanja je govorio da je on bio strateg propagandnog rata protiv Srba, i da NATO ne bi ispunio svoj ”zadatak” bez njega.

Na dan objavljivanja drugog dela njegovih dnevnika, ”Moć i narod”, koje je vodio u tajnosti tokom prvog mandata nekadašnjeg premijera, Kembel kaže da distanca od deset godina, kao ni nova saznanja o bombardovanju osiromašenim uranijumom, ili istraga Saveta Evrope, nisu promenili njegov sud o NATO bombardovanju SR Jugoslavije.

Kempbel kaže da ga ni saznanje o trgovanju ljudskim organima na Kosovu nije pokolebalo u uverenju o ispravnost bombardovanja SR Jugoslavije.

“Da se razumemo, zlodela o kojima se govori zvuče zaista grozno. Pa ipak, ništa me i dalje ne može ubediti da NATO nije trebalo da dejstvuje”, kaže Kempbel.

Kempbel dodaje da prema njegovom saznanju Toni Bler nije znao o ovim zločinima, kao i da ne poriče da je tokom bombarovanja bilo tragičnih incidenata, koji su bili naročito katastrofalne po imidž Britanije.

POVEZANE VESTI

Petak 21.01.2011. 07:46
Šta se može očekivati od ratnog zločinca? Patološka mržnja prema pojedincu, Slobodanu Miloševiću, projektovana je prema celom srpskom narodu. On i dalje mrzi pokojnog Miloševića i projekcija mržnje prema narodu, naravno ostaje. Zbog toga nema pokajanja kod njega. Radi se o psihopatskom sklopu ličnosti, i tu pomoći nema. Verovatno je kao mali, sa 3-5 godina video seksualni odnos svoje majke i oca, što mu se urezalo kao agresija, pa podsvesno želi da gleda silovanje, u tome uživa. S obzirom da se takav dokopao moći, svakako je uživao u silovanju Srbije. Blago Britaniji šta sve ima na vrhu. Neka je laka zemlja princezi Dajani, u takvom okruženju psihopata, nije jadnica ni mogla preživeti.
Petak 21.01.2011. 08:00
"Bez ustručavanja je govorio da je on bio strateg propagandnog rata protiv Srba, i da NATO ne bi ispunio svoj ”zadatak” bez njega". " Kempbel kaže da ga ni saznanje o trgovanju ljudskim organima na Kosovu nije pokolebalo u uverenju o ispravnost bombardovanja SR Jugoslavije". Za ovim rečenicama je sve rečeno, on je sebi postavio cilj da bombarduje Srbiju i drugo ga nije interesovalo. Ovakva logika samo govori o nenormalnom čoveku punog mržnje koji bi samo da ratuje bez obzira na posledice i ispravnost. "Kralj spinovanja" i "arhitekta rata", pre bih ga nazvao da je sam "djavo",
Petak 21.01.2011. 11:21
Nije ni cudo da neko kome je ime Alister K. (isto kao njegov poznatiji brat) ovako nesto kaze. Samo alistere, zaboravio si da Bog sve vidi, i svima ce nam dati po zasluzi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online