Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 20.01.2011.
16:08
Vestionline A

Naši 1389: Zabranimo delovanje EU u Srbiji

Na adresu naše redakcije iz Srpskog narodnog pokreta Naši 1389 stiglo je saopštenje o zahtevima koji će ovaj pokret podneti uz Evropski centar srpske dijaspore, a u vezi sa zabranom delovanja EU u Srbiji. Saopštenje vam u celosti prenosimo.

Recite "ne" zajedničkom vijorenju srpske i evropske zastave: SNP Naši 1389
 

"Evropski centar srpske dijaspore (ECSD) i SNP Naši 1389 će Ustavnom sudu Srbije, u skladu sa moralnom, zakonskom i građanskom obavezom i pravom prijavljivanja krivičnih dela, a prema odredbama Ustava Republike Srbije o procesu zabranjivanja protivustavnih organizacija, podneti dva zahteva koja se tiču delovanja međunarodne organizacije EU na teritoriji Republike Srbije.

U pitanju su: Zahtev za ocenu ustavnosti i Zahtev za ocenu zakonitosti međunarodne organizacije "Evropska Unija“ i njenog delovanja na teritoriji Republike Srbije sa priloženim dokazima o protivustavnom delovanju ove organizacije.

Kancelarija Evropske komisije, odnosno, Delegacija EU u Srbiji, kao izvršni organ koji, kako je to zvanično definisano Statutom EU, ima za misiju da sprovodi politiku EU u celini, posle dužeg niza godina više ne može delovati na teritoriji Republike Srbije, jer je politika EU prema pitanju Kosova i Metohije koju Delegacija EU zastupa i sprovodi u Srbiji protivna Ustavu Republike Srbije.

Rezolucija o Srbiji - poziv na terorizam

U poslednjoj Rezoluciji Evropskog Parlamenta od 19. januara 2011. godine, EU svojim delovanjem podriva Ustavni poredak Republike Srbije, poziva i javno promoviše terorizam i nezakonito delovanje prema državi Srbiji.

EU direktno poziva Srbiju i srpske državne organe da odustanu od "dijaloga o statusu" Kosova i time prekrše Ustav i svoju ustavnu obavezu "zastupanja" interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

EU srpske institucije na KiM naziva "paralelnim strukturama", otkrivajući svoje nepoštovanje principa statusne neutralnosti, i "poziva Srbiju" da takve institucije rasformira, tj. onemogući i rasturi, koristeći englesku reč "dismantle", odnosno, EU poziva državu Srbiju da urušava ustavna prava svojih građana, što je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, kao i Ustavom Republike Srbije, i time je EU postala i zvanično organizacija koja po Ustavu i zakonskim odredbama Republike Srbije mora krivično da odgovara zbog protivustavnog delovanja i podrivanja ustavnog poretka.

ECSD i SNP Naši 1389 će, na osnovu priloženih dokaza, zahtevati punu zabranu Evropske Unije na teritoriji Republike Srbije, što podrazumeva zabranu svakog vida delovanja, javne promocije i isticanje obeležja protivustavne organizacije protiv koje se pokrene proces zabranjivanja".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.01.2011. 16:15
tako je ! EU je zlikovacka organizacija, olicenje pederizma i pedofilije ! puna podrska
Četvrtak 20.01.2011. 19:15
HVALA DRAGOM BOGU DA SE NEKO OGLASIO,PODRZAVAM OVAJ ZAHTEV U POTPUNOSTI!HVALA NASIMA 1389!
Četvrtak 20.01.2011. 20:22
NASI 1389,OBRAZ I DVERI SRPSKE MOGU DA PROBUDE OVAJ NAROD,NEMISLIM NA NASILJE,EVO KAO STO JE OVO PISMO I OVAKVE INFORMACIJE,HVALA VAM PUNO,SRPSKOM NARODU OVO PUNO ZNACI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online