Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Četvrtak 20.01.2011.
10:07
novosti.rs A

Konuzin: Nisam optimista oko razgovora Srbija - Kosmet

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da nije optimista u vezi s dijalogom Beograda i Prištine, a da će Moskva nastaviti da podržava Srbiju, doduše, u onom stepenu u kojem Srbija bude pokazivala doslednost.

U neverici vrti glavom kad razmišlja o dijalogu Beograda i Prištine: Aleksandar Konuzin
 

Smatrate li da je realno da pregovori Srba i kosovskih Albanaca počnu pre završetka istrage o izveštaju Dika Martija?
- U skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN od 9. septembra 2010. inicijativu o tom pitanju preuzela je na sebe EU. Pri tom, u ovom trenutku u Prištini se nema sa kim razgovarati.


“Niko nas nije zvao da posredujemo"


Hoće li Rusija posredovati, i na koji način, u dijalogu?

- U ovom trenutku Rusija ne vidi za sebe bilo kakvu ulogu u tim pregovorima. Uostalom, takav poziv nam niko formalno nije ni uputio. Ponavljam, još nije realizovana posrednička inicijativa najavljena iz EU.


Kakva su vaša očekivanja od pregovora?

- Ne mogu reći da sam optimista što se tiče rezultata.


Možete li zamisliti da se za pregovaračkim stolom nađe i Hašim Tači, za kojeg se sumnja da je učestvovao u teškim zločinima?

- Gospodin Tači očito nije najpoželjniji partner za pregovore. Ali, o tome treba da odluče oni koji su neposredno angažovani u njihovoj organizaciji.


Konuzin je ponovio da Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosmeta i da nema nameru da menja taj stav, kao i da kosmetski problem treba rešiti političkim metodama, u skladu s međunarodnim pravom i na osnovu Rezolucije 1244.


Nema potrebe da se NATO širi

Komentarišući eventualni ulazak Srbije u NATO, Konuzin je da Rusija ne vidi neophodnost širenja Alijanse.


- NATO je ne samo politički, već pre svega vojni savez. Zbog toga je uključivanje novih članica za nas pitanje bezbednosti - rekao je ruski ambasador.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.01.2011. 11:21
E Ambasadore,kakva doslednost ono u cemu je sprska vlada dosledna je samo unistavanje svega Srpskog i da za to dobiju svoju napojnicu,nama jedino dragi Bog moze pomoci i niko vise ovo u Srbiji je sve ogrezlo u kriminal da je to uzas i jad i tuga!A narod kao u transu,i posle ce opet biti nisu Rusi hteli da pomognu pa kome da pomognu ovim izdajnicima,i u pravu su kad kazu nemozemo mi biti veci Srbi od Srba!
Četvrtak 20.01.2011. 10:24
I mi gradjani nismo optimisti kad je u pitanju pregovaranje o Kosovu. Ovu kvazi demokratsku vlast Kosovo ne interesuje, Pregovaranje pod okriljem EU i učešćem naših evrosimpatizera biće samo još jedna farsa i zamazivanje očiju srpskim gradjanima. Dobili su naredjenje da da potežu pitanje statusa Kosova. EU je svoje rekla, ovi naši su na to pristali izmenom rezolucije u UN, tako da ovi pregovori neće imati nikakav značaj. Drugo zbog čega nisam optimista je ta što naši političari Tadiqi i Djeljaji imaju želju da na suprotnoj strani vide Tačija kao pregovorača.
Četvrtak 20.01.2011. 10:58
Šta da kaže posle rezolucije u kojoj je jasno da o statusu Kosova nema razgovora, i da Srbija mora da ukine paralelne institucije. Naša vlada nije uložila protest, primila je k' znanju i toj mu je to. Ceo ovaj razgovor je imao za poentu da je uključivanje Srbije u NATO pitanje bezbednosti Rusije. Samo što nije rekao da će u tom slučaju neka raketa dobiti i putanju za vojne ciljeve u Srbiji pa da se ne ljutimo jer se to podrazumeva. Ulaskom u NATO mi smo sa Rusima završili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online