Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 19.01.2011.
08:26
Vestionline A

Pustite priču, hajmo da rekonstruišemo Vladu

Ministar policije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je da će, ukoliko dođe do razgovora o rekontrukciji vlade, predložiće da se pristupi izradi novog zakona o vladi i ministarstvima, koji bi bio obavezujući za svaku narednu vlast.

"Umesto nagađanja i medijskih priča o rekontrukciji vlade zaista treba da se tom pitanju ozbiljno pristupi, da se sačini stručna analiza kolika je optimalna vlada za Srbiju. I od toga bismo svi imali više koristi nego od ovih kratkoročnih poteza o kojima se priča nezvanično, a za koje nije izvesno da li će uopšte biti mogući" rekao je Dačić za "Blic".

Rekonstrukcija Vlade ne rešava problem: Ivica Dačić
 


On je istakao da se problem veličine Vlade Srbije i broja ministarstava ne može rešiti samo rekonstrukcijom vlade.


"Da bi se ubuduće izbeglo da vladajuće koalicije veličinu vlade određuje prema političkim potrebama, problem nije moguće rešiti rekontrukcijom ove vlade, a što može doneti političke poene u javnosti. Korisnije je da, umesto raznih najava, stručnjaci urade kvalitetnu analizu u ovoj oblasti i da se izradi model vlade i ministarstva koji zaista odgovaraju Srbiji i koji bi važio i ubuduće. U suprotnom imaćemo od slučaja do slučaja priču o rekontrukciju", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.01.2011. 09:40
Сад ће неко други да се јави и каже како је реконструкција започела само ми то још не видимо. Онда ће трећи да објасни да реконструкцијом добијамо неопходан маневарски простор. Четврти ће да стручно образложи да Влада има потенцијала да изнесе некакав терет, само што се тај терет још није нагомилао. Пети ће да прикаже свој елаборат о терету који је стварно тежак али је већ почео да се осипа. Шести има мишљење да је осипање терета настало услед невероватних стицаја околности. Седми је убеђен да овај први не мисли добро државном буџету. Сад је поново ред на овог првог ... У круг ... Шпанска серија. Реконструишите се бре више, да вас ми не реконструишемо !!
Sreda 19.01.2011. 08:29
Evo lopovi opet kuju plan kako da zaebu narod
Sreda 19.01.2011. 10:07
Najbolje da na Vidovdan objasni svojim glasačima kako je u koaliciji sa onima koji su njegovog i njihovog šefa isporučili dželatima u Hag. Šta misli ko će od njih glasati za oceubicu na sledećim izborima, a to mu je bila izborna baza .Ode on na djubrište istorije kao i sin Brut.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online