Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 17.01.2011.
15:58
J. L. Petković - Vesti A

Petrović: Nismo kupovali glasove

Optužbe u izveštaju Dika Martija su veoma ozbiljne i sigurno da neko ko bi se proglasio krivim po tim optužbama, ne bi mogao da bude deo nijedne vlade na svetu, izjavio je predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović i negirao optužbe da je ta stranka kupovala glasove na prošlim izborima.

Slobodan Petrović posle saopštavanja izbornih rezultata
 


"Uspehom na izborima Samostalna liberalna stranka se kvalifikovala za učešće u vladi, i mi želimo da našim radom u okviru institucija doprinesemo boljitku naše zajednice. I svakako da u tim institucijama neće biti niko ko je kršio zakon, rekao je Petrović, gostujući u emisiji "Slobodno srpski".

Neformalno sa Beogradom


Lider SLS koji je bio dva puta gost predsednika SAD na tradicionalnom molitvenom doručku, a čest je gost i u Briselu, kazao je i da je u kontaktu sa pojedinim zvaničnicima iz Beograda, ali da je reč o neformalnim razgovorima.

Petrović je prognozirao da bi kosmetska vlada mogla da se formira krajem februara ili početkom marta.

Prema nezvaničnim informacijama, kaže on, SLS će imati čak devet poslanika u kosmetskom parlamentu, a možda i više ministarstava, od dosadašnjih dva koliko su imali u odlazećoj Tačijevoj vladi.


U jednočasovnom intervjuu, emitovanom u nedelju uveče na mreži srpskih televizija na KIM - TV Mir, TV Most, TV Herc i TV Puls Slobodan Petrović je dematovao i navode pojedinih nevladinih organizacija koje su optužile liberale sa KiM da su kupovali glasove.


„Prvo, te nevladine organizacije su imale predstavnike na našoj listi. Bili su predloženi, iako nisu članovi naše stranke. Drugo, to sve što su spomenuli u tom dokumentu je zapravo prepisano iz medija, odnosno ono što su o nama govorili naši politički suparnici. Da je sve to zaista tačno oglasili bi se posmatrači iz međunarodne zajednice, posmatrači iz EU koji su obilazili izborna mesta i ocenili izbore sa veoma visokom ocenom. Postoje organizacije koje su merodavne za takve izveštaje. Pa, da je to sve zaista tačno tražilo bi se ponavljanje izbora“, objašnjava Petrović.

Uspeh SLS-a koji je na decembarskim kosmetskim izborima osvojio daleko više glasova nego ostalih osam srpskih partija zajedno, opravdava rezultatima postignutim u opštinama kojima upravljaju članovi te partije, kao i uspesima u vladi Koseta.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.01.2011. 16:23
PLJUC !
Ponedeljak 17.01.2011. 16:33
Ti u vladi Srbije imas jedino kontakt sa Oliverom Ivanovicem koji ti je vencani kum a koji sedi na dve stolice i igra veoma prljavu igru.Tako ces i ti kao i on, dok te Thaqi bude ljuljuskao i dok budes mogao da mlatis pare od privremenih kosovskih institucija bices dole , a onda ces poput kuma Ivanovica kao "velikosrbin" u Beograd da se uhvatis neke fotelje ili da se vratis u svoju NVO! Jasno ti je da Srbi sabijeni u enklave nemaju perspektivu, da srpska deca dole ne znaju sta je semafor jer se krecu iskljucivo seoskim putem medju enklavama! Tu zivota vise nema, mazete ljudima oci sa po kojim evrom ali ni to nece vecno da traje.
Ponedeljak 17.01.2011. 16:44
I pitanje za tebe Slobodane, zasto ti porodica nije na Kosovu? Sta traze u centralnoj Srbiji? Zar ti kao lider jedne partije za koju kazes da je osvojila najvise glasova ne bi gtrebalo svojim primerom da pokazes da je zivot Srba na Kosovu moguc? Ne, porodica ti nije u Pristini jer znas da je zivot Srba dole gorciji nego cemer, ni sam ne verujes u to sto mlatis u medijima. Martovsko nasilje nad Srbima 2004 godine pokazalo je i dokazalo kolika je linija do eskalacije nasilja i koliko je to Kosovo bure baruta i sta ceka Srbe ako dignu glas protiv nepravde!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online