Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Nedelja 16.01.2011.
08:29
Vestionline A

Jovanović: U Vladu samo kao reformatori

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da LDP u vladu može da uđe samo kao reformator koji će uneti moderne ideje i enegiju, neophodnu da bi se one ostvarile. "Verujem da je to jasno i demokratama. Vladu sa njima ne možmo praviti na osnovama na kojima je DS sarađivala sa drugima kojima je bilo dovoljno da parazitiraju iza (predsednik DS i Srbije Boris) Tadićevih leđa", istakao je Jovanović u intervjuu "Blicu" i dodao da je suština u jasnom dogovoru oko poslova.

Čedomir Jovanović

Na pitanje da li je realna podela Kosova, Jovanović je odgovorio da su "Srbi južno od Ibra ljudi, a ne topovsko meso" i da LDP ne pristaje na tu vrstu, kako ga je nazvao, politikantskog odnosa.

"Mi smo u septembu predložili platformu za pregovore za srpsku stranu, uz zahtev da predstavnici kosovskih Srba budu punopravni članovi kosovskog tima. Zato smo snažno i podržavali izlazak Srba na izbore", kazao je lider LDP-a.

"Kroz promenu kosovske politike i ozbiljnost u pregovorima, Srbi bi dobili brzo ostvarenje prava koja su im sada formalno garantovana - od autonomije u lokalnoj samoupravi, zdarvstvu, prosveti i policiji do posebnih veza sa Srbijom, novih opština, više mesta u vladi, efikasnije zaštite imovine", smatra Jovanović.

On je istakao da osnovni princip za rešavanje problema treba da bude pravilo konsenzusa, a dogovor ne može biti menjan bez saglasnosti i Srba i Albanaca.


Uz opasku da neće da komentariše situaciju u DS-u, Jovanović je rekao da je na njoj rizik što je (ministar spoljnih poslova) Vuk Jeremić još ministar, "doduše gotovo bez portfelja".

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.01.2011. 08:50
Samo ti ne ulazi u vladu kao reformista jer i ti si jedan od parazita ne iza ledja Tadiću već na ledja ovom osiromašenom narodu.
Nedelja 16.01.2011. 11:13
Zar u toj ogromnoj Čedomorovoj stranci nema jedan istoričar da mu objasni da je Patrijarh Čarnojević morao da dobije saglasnot Stambola da onoliku raju krene za Austriju. Turcima je time otišao harač koji je bio osnov ekonomije, ali su morali da popuste pred zahtevom da se raja spase od besnih zlikovaca. Arnauti primili islam da bi bili amnestirani od zločina i samo su dovlačili sveže snage preko Prokletija. Nije program Prizrenske Lige ništa drugo nego etnički čista velika Albanija do Vranja. Neka čita malo neka se raspita, ima sto načina da se uveri da tamo ni Turci, ni kralj, ni Tito nisu uspeli da ih drže pod kontrolom. Kakav bre ljudski dogovor to samo silu priznaje.
Nedelja 16.01.2011. 09:58
Ovaj " reformator " ce, iskreno verujem, praviti drustvo Legiji. Ne znam da li je neko gledao Upitnik u ponedeljak na prvom, Jeremic ga ubio nacisto. Pominjao mu i Silerovu i rekao da je najnemoralniji covek koga je ikada sreo, a dosta toga i na konto partije koju vodi. Usput, Cedo jesi li konacno tuzio Montgomerija za " lazi "?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online