Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 06.01.2011.
03:06
blic.rs A

Veljović: Kriminalci ratuju zbog uticaja u srpskoj vlasti

Među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa koji su do juče blisko sarađivali u švercu narkotika, cigareta, presuđivali o smrti, angažujući profesionalne ubice za svirepe likvidacije, ali i zajedno prali pare kroz of-šor kompanije i ulagali novac u privatizaciju, trenutno besni rat zbog sukoba interesa.

Milorad Veljović
 

Direktor srpske policije Milorad Veljović u intervjuu za “Blic” trenutnu situaciju u vrhu srpskog podzemlja objašnjava akcijama pripadnika MUP kojima je presečen uticaj koje su kriminalni bosovi pokušali da ostvare na državnu vlast.


- Svaki kriminalac koji ima novac želi vlast. Kada imate novac a nemate uticaj, nastaje problem. Policija je ušla u poslovanje kriminalaca, otkrila kretanje njihovog novca, osujetila njihove uticaje u određenim strukturama u državi. Zato danas vlada sukob interesa među vođama kriminalnih organizacija zbog nemogućnosti da oni vode kadrovsku politiku u državi i utiču na funkcionisanje državnih institucuja, kaže Veljović.


Mnogi prvooptuženi za krivična dela i dalje su na slobodi, Darko Šarić, Stanko Subotić... Šta radite na njihovom hapšenju?
- Interes policije, a i Šarićev interes, jeste da bude uhapšen i to nije neozbiljna izjava. Tvrdim da će se onda kad Šarić bude uhapšen, konačno videti da on nije vrh kriminalne piramide...


Da li imate međunarodnu podršku za te akcije?
- Prošlog meseca sam bio na sastanku sa generalnim sekretarom Interpola Ronaldom K. Noblom, gde je dogovoreno da ova međunarodna policijska organizacija po prvi put učestvujuje u sprovođenju zajedničkih akcija u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, pre svega onih koje se bave krijumčarenjem droga. Rezultati tih akcija u saradnji sa policijama više zemalja biće vrlo brzo poznati javnosti.


Da li to najavljujete hapšenja novih narko-grupa?
- Ne samo jedne, već više grupa. Formirane su zajedničke istražne grupe u kojima su i policije više zemalja i predstavnici Interpola, koje će raditi na rasvetljavanju krivičnih dela ovih kriminalnih organizacija.


Da li su te grupe jače od Šarićevog klana?
- One su u bliskim vezama ili u nivou sa kriminalnom grupom braće Šarić. Njima rukovode državljani iz više zemalja, a realizacija ovih akcija biće u prvoj polovini 2011. godine. Uloga srpske policije je tu veoma bitna. Na sastanku u centrali Interpola, gde su bili direktori policija iz još deset zemalja, rad naše policije i ministra Ivice Dačića je posebno pohvaljen. Ocenjeno je i da je Srbija sa predsednikom Borisom Tadićem lider na Balkanu u borbi protiv organizovanog kriminala. Naravno da je naš cilj da vođe glavnih organizovanih kriminalnih grupa budu privedene jer će jedino tako javnost Srbije shvatiti da nema zaštićenih.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.01.2011. 03:23
Temelj drzave Srbije drze isprepleteni kriminalci i politicari.Vlast krade i posteno daje i njima da kradu.Narod trazi posao i hoce platu,a vlast kaze ,hocete i platu,pa zbog takvih je drzava i propala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online