Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 30.12.2010.
01:16
politika.rs A

Malović: Nije povučena poternica za Tačijem

Ministarka pravde Snežana Malović demantovala je informacije da je poternica za Hašimom Tačijem povučena i izjavila da su srpski pravosudni organi preduzeli niz predistražnih radnji u vezi sa trgovinom organa na Kosmetu, prenose beogradski mediji.

Srbija ga i dalje traži: Hašim Tači
 

"Međunarodna poternica koju je Srbija raspisala (za Tačijem) i dalje je na snazi. Saglasnost za povlačenje poternice daje isključivo Ministarstvo pravde, a mi to nismo uradili, niti nameravamo dokle god od suda ne dobijemo obaveštenje da je povukao svoju poternicu, odnosno da Tačija ne potražuje", istakla je Malovićeva u intervjuu beogradskoj "Politici".


Centar Interpola u Lionu odbio je da objavi poternicu, pravdajući takav postupak argumentom da Tači uživa diplomatski imunitet. Inače, poternica za Tačijem raspisana je zbog krivičnog dela terorizma, za koje je sudskom odlukom osuđen na 10 godina zatvora. Ta poternica je 2003. godine proširena i zbog genocida, podsetila je ministarka pravde.
 

Otkrivanje Mladića: 2,5 miliona evra za informaciju

Na pitanje da li su proveravane tvrdnje da je nekadašnji državni funkcioner Srbije, koji je raspolagao informacijama o Ratku Mladiću, nudio Karli del Ponte dva i po miliona evra za tu informaciju, odgovorila da je uverena da nadležni organi proveravaju tu tvrdnju, ali i to da li je neko pružao haškom optuženiku logističku podršku i štitio ga.

"Ako je tačno da je takva ponuda postojala ona sadrži elemente krivičnog dela i verujem, ako se utvrdi da je to tačno, da će nadležni organi adekvatno reagovati", najavila je Malovićeva.

Ona je rekla da su srpski pravosudni organi preduzeli niz predistražnih radnji u ovom slučaju i pružili punu saradnju izvestiocu Saveta Evrope Diku Martiju.


"Podsetila bih da je identifikovana jedna žrtva, da se od 1999. godine kontinuirano radi na prikupljanju podataka i dokaza, kao i da je u Tužilaštvu za ratne zločine formiran predmet o trgovini organima. Uverena sam da će pravosudni organi Srbije profesionalno nastaviti da obavljaju svoj posao s obzirom na to da je istraga o ovom slučaju od izuzetne važnosti kako za međunarodnu zajednicu, tako i za Srbiju i mora da bude sprovedena do kraja", istakla je Malovićeva.


Ona smatra da ovaj predmet može da bude test za međunarodnu zajednicu i da moramo da učinimo sve da ostvarimo punu saradnju, jer je nužno da utvrdimo istinu.


"Takav monstruozni čin ne sme da prođe neistraženo i ukoliko se utvrde počinioci oni moraju primerno biti kažnjeni", poručila je Malovićeva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.12.2010. 02:02
pa uhapsite krvnika. sta cekate. gde je problem. u gacama, ocigledno.
Četvrtak 30.12.2010. 01:35
Sve izdajnici od ministara pravde,oni samo sluze da Srbe teraju u Hag,prvi medju njima je Vladan Batic,a daj Boze da ova tarantula bude poslednja medju njima.Daj Boze i Ziveo Ratko Mladic!!!
Četvrtak 30.12.2010. 01:34
Вероватно су видели на сваком чланку о Тачију, десет дана сам копирао оптужницу(шалим се).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online