Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 29.12.2010.
15:07

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

G17: Nismo nikog obmanuli

"Očekujemo da će nakon izbora Ujedinjeni regioni Srbije biti treća stranka po podršci građana. Demoratsku stranku smatramo partnerom, pa iako deluje da smo u sukobu - nismo. Prema njima smo veoma tolerantni, na izbore ćemo izaći samostalno, a nakon toga se nadamo većem broju resora", kaže za "Vesti" Željko Ivanji, poslanik G17 plus u Skupštini Srbije.

Željko Ivanji, poslanik G17 plus u Skupštini Srbije
 

Predsednik vaše stranke Mlađan Dinkić je priznao da je građanima obećao akcije od 1.000 evra od prodaje NIS-a da Boris Tadić ne bi izgubio izbore. Kajete li se zbog iznošenja takvih neistina?
 

- Loše ste razumeli, nismo imali nameru da bilo koga obmanjujemo. Bilo je vrlo realno da se kompanija NIS proda po mnogo većoj ceni nego što je to učinjeno. Međutim, rukovodeći se ekonomskim patriotizmom, prodata je budzašto i nije ostvarena cena akcija koju smo najavili.
 

Iz Demokratske stranke, pak, poručuju da je neumesno da se Dinkić, pravdajući se zbog neispunjenih obećanja, krije iza imena Borisa Tadića.
 

- Naša obećanja o ceni akcija su bila vođena jasnim ekonomskim razlozima, baziranim na proračunima koji su bili ostvarljivi, ali je NIS prodat po nepovoljnim uslovima.
 

A onda se oglašava Rasim Ljajić, koji je takođe ministar u toj istoj Vladi i kaže da bi vladajuća koalicija hitno trebalo da prestane da laže jer će biti kažnjena na izborima...
 

Palma dobrodošao, s Tomom nikad

Dinkić je često u Jagodini i zajedno sa Draganom Markovićem Palmom nabavlja foke i pingvine za zoo-vrt, je l' to uvertira za neku političku koaliciju?
- Sve regionalne stranke su dobrodošle ukoliko prihvate program Ujedinjenih regiona Srbije. Zajednička tačka nas i Jedinstvene Srbije jeste dovođenje investitora kako bi se razvile opštine i zaposlili ljudi.
A naprednjaci?
- Koalicija sa Srpskom naprednom strankom je nemoguća dok su na njenom čelu Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

- Mi smo sva svoja predizborna obećanja ispunili.
 

I ministri vaše stranke su deo sadašnje Vlade, zar ne snosite bar deo odgovornosti?
 

- Nemamo moć da upravljamo Vladom, jer su naši ministri u manjini.
 

Deluje kao da ste se malo poremetili odnose sa DS-om?
 

- U dobrim smo odnosima, jer smo prema njima oduvek jako tolerantni.
 

Često se vašoj stranci pripisuje da uslovljavate koalicione partnere kada usvajanje zakona zavisi od vaših glasova...
 

- Mi baratamo argumentima, i uvek obrazložimo kada nam je neki zakon sporan. Ne uslovljavamo, već DS smatramo partnerom.
 

I u nekoj budućoj Vladi, ili...
 

- Da.
 

Lider vaše stranke očekuje da Ujedinjeni regioni Srbije budu na trećem mestu po podršci građana nakon izbora?
 

- Ubeđen sam da će biti.
 

Vi ćete u tom slučaju biti poželjan partner za formiranje nove Vlade, da li Dinkić ovakvim izjavama želi da to Tadiću da do znanja?
 

- Vidimo DS kao partnera, ali sa više mandata za nas u Vladi. Zna se da će mesto premijera dobiti stranka sa najviše osvojenih glasova, a o ostalom ćemo kada se izbori završe.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.12.2010. 15:08
ali ste nas zaje*ali.
Sreda 29.12.2010. 15:37
kaze da ocekuje da ce posle izbora biti treca stranka, a ja se nadam da ce biti druga odmah iza DS-a, ali ne po broju poslanika vec zatvorenika
Sreda 29.12.2010. 16:03
u Smederevskoj palanci je najlakse dobiti posao tako sto cete uclaniti 30 ljudi u G17, proverena informacija za one koji zive tame....e sad maloje problem gde 30 budala spremnih da se toliko zrtvuju i uclane u tu sektu, a moze biti problem sacuvati taj posao kad jednog dana Dinkic, Ivanji i slicni zavrse na drzavnom punom pansionu u Bacvanskoj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online