Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.12.2010.
14:16
Vestionline A

"Dveri": Urazumili smo ekstremiste

Srpski sabor Dveri negirao je danas tvrdnje da je policija zabranila pripadnicima pokreta "Antifa“ da prisustvuju nedavnoj tribini posvećenoj knjizi profesora Milana Petrovića pod nazivom "Studentski pokreti 1968“ na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Autor knjige Milan Petrović i profesor prava Kosta Čavoški na tribini
 



Dveri su u saopštenju dostavljenom portalu "Vesti-online“ ukazale da su pripadnici ekstremnih levičarskih organizacija pokušali svim sredstvima da spreče održavanje njihove tribine 24. decembra.

Plakat sa Filosofskog fakulteta

Dan uoči promocije pomenute knjige, navodi se dalje u saopštenju, na Filosofskom fakultetu su se pojavili plakati u kojima anarhističke organizacije najavljuju da će sprečiti održavanje tribine. „Pomenuti plakat sadrži i niz kleveta i laži o Srpskom saboru Dveri, i o srpskom narodu uopšte“, navode Dveri.


"Pola sata pre početka promocije, grupica od 15-ak aktivista ekstremnih levičarskih organizacija, koja sebe naziva Antifašisti u akciji, pojavljuje se, uz obeležja, letke i galamu, ispred Mašinskog fakulteta, gde su ih na ulazu zaustavili predstavnici organizatora. Na našu ponudu da civilizovano razgovaramo, i da oni mogu prisustvovati promociji i uzeti učešća u diskusiji, uz uslov da se ponašaju pristojno, što zahteva i akademska sredina gde se događaj održava, dobili smo kao odgovor salvu uvredljivih etiketa“, navode Dveri.
 

Posetioci tribine

Ta organizacija navodi da je taj predlog "uz histeričnu galamu odbijen, čime je jasno stavljeno do znanja da oni ne žele da prisustvuju događaju, već da ga spreče i naruše bezbednost učesnika i posetioca promocije“.


Dveri navode da su "ekstremisti u svojoj nameri bili zaustavljeni, na kulturan i miran način, a na poklon su dobili časopis ’Dveri srpske o antifašizmu i antinacizmu’".

"Celokupno dešavanje ispratili su i pripadnici policije, koji su se starali da ne dođe do neželjenih posledica“, navode Dveri.

Saopšteno je da je na samom kraju tribine, voditelj Srđan Nogo u ime organizatora razjasnio da je sprečavanje aktivista Antifa da uđu na tribinu posledica toga što su bili agresivni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.12.2010. 15:15
Sve sto je srpsko - smeta! Nasa vlast zeli po svaku cenu u EU, pa makar i bze srba.
Utorak 28.12.2010. 12:56
Antifa... hahahahhaha. Toliko je providno ko stoji iza njih! Prvi ko je objavio tu vest isto vece je b92, a nisu bili tamo jako simptomaticno, ali ni to nije problem ljudi posteno trguju sa svojim idealima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online